Laatste foto's & tips

'1000563' door RobHoekstra '1000563' door RobHoekstra

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

El Teide topje

RobHoekstra

Deze foto is genomen bij Roques de Garcia. Op de achtergrond zie je de piek van de El Teide vulkaan. Het El Teide national park ligt op zo'n 45 minuten rijden van de bekende badplaatsen. Mijn dochtertje en ik hebben hier een dagje rustig rondgereden in onze huurauto (met dank aan Sunnycars voor de sponsoring :-) en genoten van de vele soorten maanlandschappen (ik dan vooral... ;-) Een dag later zaten we dus weer in een van de waterpretparken.

'1000562' door ejbaaijens '1000562' door ejbaaijens

RwandaKigali

RwandaKigali

Kigali by night

ejbaaijens

Vaak zijn Afrikaanse hoofdsteden druk en chaotisch, maar Kigali vonden wij netjes met een prettige relaxte sfeer. We liepen zonder plan diverse wijken in. De laatste dagen verbleven we in Villa Belle Vue in de wijk Kibagabaga. Alleen de naam van de wijk is al mooi. In tegenstelling van de drukke wijk waar we eerder gewandeld hadden, was het in deze wijk rustig met veelal grotere huizen. Hier ook een hip restaurant (Pili Pili) waar je fantastische uitzichten hebt en een heel fijne sfeer. Handig omdat ons hotel geen restaurant had. Vanuit onze kamer hadden we dit uitzicht. Niet verkeerd. Mochten we ooit weer naar Rwanda gaan, dan gaan we deze plek weer opzoeken. (graag even openen)

'1000561' door CDahlkamp '1000561' door CDahlkamp

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Sonycenter sterk...st

CDahlkamp

Vanaf 2000 is het Sony Center de grote publiekstrekker van de vernieuwde Potsdamer Platz. Dagelijks komen hier duizenden mensen om de spectaculaire architectuur te bewonderen, naar de film te gaan of om heerlijk op een terrasje te zitten. Het gebouw is ontworpen door architect Helmut Jahn, die ook de Messeturm in Frankfurt en het vliegveld van Bangkok heeft bedacht. Het complex is overdekt door een constructie van glas en staal. ‘s Avonds zijn de lamellen van de dakconstructie spectaculair verlicht en al van ver zichtbaar.Het centrale plein met een grote waterpartij en fonteinen is omringd door café’s, restaurants en terrassen. Van de winkels is de flagship store van Sony wellicht de leukste. Filmliefhebbers komen in het Sony Center ook aan hun trekken. In het complex is voor een IMAX-bioscoop gevestigd. Bioscoop Cinestar heeft 8 zalen en vertoont niet-nagesynchroniseerde blockbusters. Het is ook vaak het toneel van grote filmpremières waarbij wereldberoemde acteurs, actrices en regisseurs worden ontvangen. Filmhaus is het film- en tv-museum van Berlijn. Voor de liefhebbers van Lego is er het Legoland Discovery Centre, met 14 attracties. (bron: cityz.nl)

'1000560' door lsteentjes '1000560' door lsteentjes

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Droomstrand!

lsteentjes

Pipa in het noord oosten van Brazilië is heel lang een surf, hippie en backpack plek geweest en die sfeer ademt het ook nu nog. Er komen praktisch alleen Brazilianen en Argentijnen op vakantie. Vanaf Pipa kun je prachtige strandwandelingen maken, zowel naar het noorden als naar het zuiden, elke baai biedt weer een andere verrassing. Houd wel de getijden in de gaten, het verschil tussen eb en vloed is enorm en sommige baaien zijn onbereikbaar bij vloed. Het strand op de foto os Playa de Madeiro, dit is vanaf Pipa te bereiken met het dolfijnenbusje, dat heen en weer pendelt tussen de strandjes.

'1000557' door Dianadm '1000557' door Dianadm

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Olifantenopvang

Dianadm

In Afrika sterven veel olifanten door stropers en hoewel er in Kenia minder stroperij is dan in de omliggende landen, komt het ook hier regelmatig voor. Het gevolg is dat babyolifantjes zonder moeder achterblijven en net als bij mensen is bij olifanten een moeder essentieel. Zij zorgt niet alleen voor melk, maar ook voor bescherming. Deze taak wordt overgenomen door het David Sheldrick olifantenweeshuis. Hier worden de weesolifantjes opgevangen en verzorgd. Ieder olifantje krijgt een soort buddy, een vervangende moeder die 24 uur per dag voor ze zorgt en zelfs bij het weesje in de stal slaapt. Iedere dag wordt het olifantje geconfronteerd met soortgenoten zodat het toch een (soort) familieleven leert kennen. Wanneer de olifantjes geen verzorging meer nodig hebben, worden ze overgebracht naar de opvang in Tsavo Oost National Park. Daar leren ze weer wennen aan de natuur en kunnen ze de in het wild levende olifanten ontmoeten en leren ze hoe ze zelfstandig kunnen leven. Zodra ze er aan toe zijn kunnen ze zich aansluiten bij een in de natuur levende kudde. Het David Sheldrick olifantenweeshuis is voor publiek dagelijks geopend van 11:00-12:00 uur. Meer informatie: http://www.sheldrickwildlifetrust.org/.

'1000556' door agrotewal '1000556' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Op weg naar het...ont

agrotewal

De herfst heeft zijn intrede gedaan, in ieder geval hier in de kop van Noord Holland. Het regent en het is echt koud. In ieder geval in vergelijking met de voorgaande dagen. De open haard staat aan en toch verlang ik naar de warmte. Dan gaan mijn gedachten automatisch naar de warmte van Marokko. Eén van de weinige plaatsen waar het bijna het hele jaar door warm is, is Erg Chebbi. Daarom een foto van een karavaan die terugkeert uit de woestijn. De mensen zijn dik ingepakt, de nachten zijn erg fris en de zon is nog niet helemaal opgekomen. Zodra de zonnestralen het zand kussen, kunnen de slippers uit en met blote voeten door het nog koele zand lopen is zo heerlijk. Mijmer, mijmer...

'1000554' door dennisenroel '1000554' door dennisenroel

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Griekse herfst

dennisenroel

Met dit regenachtige weer verlangen we terug naar de Griekse herfst. In september en oktober is het nog prima toeven op Kreta. Hier een willekeurig plaatje van de prachtige noordkust.

'1000553' door corriedewinter '1000553' door corriedewinter

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Is er een plekje vrij

corriedewinter

Slechts een rivier scheidt ons van Congo en daar gaan we onder leiding van een bewapende ranger naar de grote nijlpaardfamilie kijken. Ze zijn op de oever van Congo geklommen en zoeken nu een plek voor een middagslaapje. De kleintjes liggen al netjes op een rij: het is passen en meten. Eén bul doet zijn bek nog maar eens wijd open om zijn plekje veilig te stellen. Wij kijken geboeid toe. Uiteindelijk ligt iedereen en is het stil aan de overkant. Aan de Oegandakant kan je trouwens zelf kamperen. 's Nachts mag je niet je tent uit, rangers houden de wacht.

'1000551' door AWennekes '1000551' door AWennekes

ItaliëRome

ItaliëRome

All by myself.. in...

AWennekes

In welke hoofdstad heb je nog het voorrecht om in je uppie rond te dwalen langs één van de must-see highlights die de stad te bieden heeft? Zelden tot nooit denk ik. Althans, als ik voor mezelf spreek heb ik dit volgens mij nooit eerder meegemaakt. Tot 3 weken geleden in wereldstad Rome. Om precies 07:49, tijdens onze ochtendwandeling onderweg naar het Colosseum, kwamen wij per toeval langs een fantastisch uitkijkpunt op het Forum Romanum. All by myself.... en m'n vriend. Maar verder? Geen hond. Geen toerist. Enkel wij en de vroege (al hoog staande) zonsopgang. Toen we hier 's middags weer langs liepen, stonden vele tientallen mensen te vechten om een plekje voor het beste uitzicht én foto. Een foto met héél veel toeristen op de achtergrond. Maar goed, daar bereid je je ook wel op voor tijdens een bezoek aan Rome. Forum Romanum op 31 augustus om 07:49 - met stip op nummer 1 mijn hoogtepunt van onze stedentrip in Rome. Want hoe indrukwekkend ik het Colosseum ook vond, wakker worden met enkel vogels op de achtergrond en dit uitzicht is waar je het als Columbus reiziger voor doet!

'1000550' door Stan de Haas Fotografie '1000550' door Stan de Haas Fotografie

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

Op zoek naar het...is

Stan de Haas Fotografie

Rapa Nui oftewel Paaseiland... alleen de naam al laat het hart bij menig traveller sneller overslaan. Deze bestemming stond ook bij mij al heel lang hoog op mijn lijstje. Maar wat maakt deze bestemming dan zo bijzonder? Om te beginnen het isolement; een eilandje niet groter dan Texel op maar liefst 6 uur vliegen vanaf Chili. Het is het meest geïsoleerde eiland ter wereld: het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, Pitcairn, ligt er 2075 km van verwijderd. Het eiland is vooral bekend door de honderden Moai (paaseilandbeelden) die hier te vinden zijn. Daar was het mij dan ook om te doen. Je voelt je als een kind in een snoepwinkel in dit grote openluchtmuseum. Doordat er zo weinig toeristen zijn is het een genot om ongestoord foto’s te kunnen maken zonder de altijd aanwezige ‘selfies people’. Een van mijn favoriete foto’s is deze panorama opname van de zonsopgang bij Ahu Tongariki. Deze Moai staat solitair opgesteld op enige afstand van de bekende opstelling van 15 Moai beelden. Juist hierdoor vertolkt deze foto voor mij het ultieme isolement...

'1000548' door Esthers '1000548' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaPort Moresby

Papoea Nieuw GuineaPort Moresby

Koki vis markt

Esthers

Koki vis markt. In het stadsdeel Koki (Port Moresby) heb je sinds 2 jaar een mooie vismarkt aan het water. Port Moresby is alleen geen stad om op eigen houtje te verkennen. Dus toen we tegen onze chauffeur zeiden dat we naar een vismarkt wilde gaan is hij meegegaan en moest daar tegen iedereen vertellen wie we waren en wat we kwamen doen, want toeristen op deze vismarkt is een zeldzaamheid. Vandaar de vis verkopers erg nieuwsgierig waren.

'1000547' door whelder '1000547' door whelder

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Zelfs in Delhi

whelder

Delhi is wellicht één van de meest overbevolkte steden van de wereld. Toch komt er zelfs in Delhi wildlife voor. Met name in de parken kun je het eenvoudig waarnemen. Deze foto van een Indiase palmeekhoorn is genomen in het park rond het monument ter herinnering aan Ghandi.