Laatste foto's & tips

'919272' door liekevs '919272' door liekevs

KazachstanAlmaty Region

KazachstanAlmaty Region

Altyn-Emel National..

liekevs

De White Mountains (ook wel Aktau mountains genoemd) zijn gelegen in het Altyn-Emel National Park (het grootste nationale park van het land) in het zuiden van Kazachstan. Het gesteente van het Aktaugebergte is heel kleurrijk en je kunt er dan ook prachtige foto's maken. Na een wandeling van ~2 uur zijn we verder gereden naar de Kakutau bergen, een totaal ander landschap in hetzelfde park. Verderop in het park is ook de Singing Dune te vinden (een 150 meter hoge zandduin die door de wind een fluittoon laat horen), maar helaas regende het toen wij er waren dus het 'gezang' was niet te horen.

'919252' door Dragonfly '919252' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Kogelvis Gato eiland

Dragonfly

De kogelvis is erg giftig door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine. De vis ontleent dit vergif aan een symbiotische bacterie en accumuleert het in een aantal organen en in de huid. Om die reden is de handel in en het serveren van kogelvis in Nederland bij de wet verboden. Het eten van kogelvis is in Japan nog steeds populair. Het eten van 'fugu' wordt er als een statussymbool gezien. De vis zelf draagt de status een delicatesse te zijn. Japanse koks die fugu willen bereiden dienen jaarlijks een door de overheid verplicht examen met succes te hebben afgelegd om dit veilig en legaal te kunnen doen. Ondanks de strenge regelgeving komen in Japan jaarlijks nog tientallen mensen om het leven na het eten van fugu.[bron?] De kogelvis wordt tegenwoordig ook industrieel gekweekt, waarbij wordt voorkomen dat de vissen giftige stoffen opbouwen en dus veilig kunnen worden gegeten. Deze vissen zijn veel te zien op Gato in allerlei varianten. Wiki

'919143' door DaphneDeborah '919143' door DaphneDeborah

Zwitserland

Zwitserland

Staubbachfall

DaphneDeborah

De Staubbachfall is een van de 72 prachtige watervallen in het Lauterbrunnental. Het dalplaatsje Lauterbrunnen is een perfect vertrekpunt naar diverse activiteiten in de Jungfrauregio. Vanuit hier is er een prachtige wandelroute langs de watervallen. Een van de watervallen is verborgen in de rotsen die begeleid te betreden is, de Trümmelbachwaterval. Ook kun je met een Zwitserse trein door de bergen over een smal spoor naar Wengen. Een autovrij dorpje waar je met een kabelbaan verder de berg op kunt naar Mannlich. Of blijf zitten in de trein en laat je door het prachtige berglandschap voeren naar Kleine Scheidegg de overstap plaats voor de Jungfraujoch.

'919030' door Bobvaneck '919030' door Bobvaneck

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

De Duomo van Milaan

Bobvaneck

De duomo van Milaan, het is en blijft een fantastische kerk. Het plein erom heen is altijd vol met toeristen, fotografen en natuurlijke de lokale bevolking. De binnenstad van Milaan vind ik altijd wel leuk om rond te lopen, een mooie route is bijvoorbeeld van de duomo naar de Navigli wijk te lopen. Je gaat dan in principe vanuit het meer commerciele deel naar de wat alternatievere kant van Milaan. Onderweg kom je interessante bouwwerken tegen en winkels in overtal uiteraard. In de Navigli wijk of net daarvoor zijn ook een aantal ontzettend leuke barretjes en restaurants waar de locals vaak komen voor Lunch en Aperitivo. Dat laatste is het beste, je koopt 1 drankje bij een bar en kunt daarvoor gebruik maken van het open buffet.

'918874' door dorie '918874' door dorie

IndiaOdisha

IndiaOdisha

" Sigaar uit eigen...

dorie

Veel oude vrouwen in Odisha zagen we een sigaartje roken, zitten voor hun huis of op de markt. Deze mooie oude dame genoot zichtbaar van haar sigaar.

'918873' door Graaf '918873' door Graaf

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Tagong

Graaf

Je kunt buiten de TAR (Tibet’s Autonome Regio) nog authentieke stukken Tibet bezoeken in west China. De streek Kham wordt China’s Oost Tibet genoemd. Doordat deze streek al eerder is ingelijfd, behoort “het nu gewoon” bij China, en heb je dus ook geen permit nodig. Vanuit Chengdu rijd je naar het westen naar Kangding, dit is een hoofdstad van deze regio. Kham strekt zich ten westen en zuiden van deze stad uit, tot in Tibet. Je vindt hier de mooie Tagong graslanden en prachtige kloosters. Hier staan gebedsspreuken zoals ‘Om Mani Padme Hum’ in het Tibetaans op de bergen geschilderd (in Tibet zelf staan er alleen maar teksten in het Chinees op de bergen geschilderd), en zijn ze hier veel vrijer in hun geloofsovertuigingen, je mag hier ook gewoon foto’s van de Dalai Lama hebben. De mensen lijken hier veel rijker dan in Tibet zelf, ooit hebben ze geld van de overheid gekregen (Chinezen om zich hier te vestigen en Tibetanen als een soort zwijggeld voor onderdrukking). Ook de kloosters zijn hier veel rijker. Alle kloosters die ik heb bezocht waren net helemaal vernieuwd, of ze zijn nog bezig met restaureren. Prachtig herbouwd en in oorspronkelijke staat teruggebracht. De mensen zijn heel open en aardig, en er zijn gelukkig ook geen tekenen van onderdrukking en zwaar bewapende bezetting zoals in Tibet zelf. De East Tibetan Highway die over enkele bergpassen van ruim 4700 meter loopt wordt momenteel ook helemaal verbeterd en zal binnen niet al te lange tijd geasfalteerd zijn zodat het gebied nog gemakkelijker te bereiken is. Deze weg loopt ook een gedeelte over het Tibetaans Plateau. Verder is het bergachtige landschap wel veel groener dan in Tibet zelf, doordat het ook gemiddeld iets lager ligt. De stad Litang ligt op 4014 meter hoogte en heeft een grote Tibetaanse wijk waar ook het enorme Chöde Gompa ligt. Xiangcheng bestaat uit een groep Tibetaanse dorpen met mooie witte huizen gelegen tussen gerstakkers in vruchtbare valleien van de Himalaya. In elk dorp ook weer een echt Tibetaans klooster. Nog wat zuidelijker ligt Shangri-La, een grote stad met een prachtig authentiek Tibetaans oud centrum. De Chinese stad Zhongdian mag zich sinds enkele jaren officieel Shangri-La noemen. Shangri-La is gebaseerd op het boek van James Hilton – Lost Horizon (1933). Hier kun je volop Tibetaanse souvenirs kopen. Het centrum en het grote klooster zijn wel erg toeristisch. Ik vind deze streek een prettig alternatief voor Tibet, waar ik de sfeer van onderdrukking onplezierig vind. Deze foto: Achter het Tibetaanse klooster in Tagong vind je nog een heel woud van stupa's. Hier komen bijna geen pelgrims meer om kora's te lopen.

'918764' door aticketto '918764' door aticketto

Ierland

Ierland

O'Briens Tower

aticketto

De Cliffs of Moher waren in 1835 al een toeristische trekpleister en daarom besloot Cornelius O'Brien een toren te bouwen als observatiepunt. Hij bouwde ook een muur dat op het randje langs de kliffen staat en er word gezegd dat hij hier alles bouwde behalve de kliffen. De entree van de toren is € 2,- (en niet de moeite waard eerlijk gezegd)

'918728' door wisseschout '918728' door wisseschout

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Wandeling naar de Old

wisseschout

Ook de wandeling met flink klimmen naar de Old man of Storr is weer een hele uitdaging, maar de moeite waard. Je kunt deze punt ook van de weg zien, maar heel ver weg en natuurlijk helemaal niet zo mooi dan wanneer je de moeite neemt ernaar toe te klimmen. De uitzichten zijn fantastisch over meren en de zee.

'918727' door Everlasting '918727' door Everlasting

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Plockton II

Everlasting

The village of Plockton in the Highlands enjoys a micro-climate. It is in the middle of a balmy pocket, protected from the prevailing winds, and the warm air of the North Atlantic Drift keeps it warm enough to grow cabbage trees, which are from New Zealand and look like palm trees.

'918402' door gekkofan '918402' door gekkofan

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Met de moto terug naa

gekkofan

Laatste dag van het één maand durende 40ste Bali Dance Art Festival. Voorstelling van de jongste Balinezen van 6 tot 10 jaar. Zowel gamelanspel als dansvoorstelling. Allen prachtig uitgedost en al zeer verdienstelijk voor die jonge leeftijd. Na de voorstelling nog in kledij op de moto met mama naar huis.

'917861' door doppie '917861' door doppie

IndiaAssam

IndiaAssam

Weven op Majuli.

doppie

Majuli is het grootste bewoonde riviereiland ter wereld. De Brahmaputra aan de zuidkant en een tweetal vertakkende stromen in het noorden vormen de grenzen van dit bijzondere gebied in het Noordoosten van India. Majuli is het centrum van het Neo-Vaishnavinisme, een hindoeïstische stroming die propageert dat mannen zich voor korte of langere tijd wijden aan het eenvoudige leven in een klooster. Deze Satra's zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Een aantal leggen zich toe op dans en toneel alsook het vervaardigen van kunstartikelen die hierbij gebruikt worden zoals maskers en kostuums. Onderweg van de ene satra naar de andere zagen wij deze vrouw bezig met een traditioneel weefwerk. Lange sjaals worden gemaakt door strengen van de juiste kleur op te spannen tussen twee paaltjes die een meter of tien uit elkaar staan. Gecontreerd is deze dame hier bezig om de juiste draden bij elkaar te zoeken voor de volgende haal. Prachtig om haar bezig te zien. Majuli is bereikbaar over de weg op de noordoever van de Brahmaputra via North Lakhmipur. Maar veel leuker is de reis via het zuiden: vanaf de kant van Jorhat steken meerdere keren per dag ferries de machtige Brahmaputra over. Op de eenvoudige houten schepen staan maximaal 3 auto's op centimers afstand naast elkaar. Vrouwen zitten onder in de kajuit terwijl op het dak de mannen en stoere jongens de opgestelde motoren en brommers in de gaten houden. Het vertrekpunt op de zuidoever bevindt zich vlakbij Molai Forest, zie hiervoor mijn foto van Jadav Payeng elders op deze site. Op Majuli bevinden zich een aantal eenvoudige accommodaties. Het door de deelstaat gerunde tourist resort is redelijk goed en ligt vrij centraal ten opzichte van de belangrijkste satra's.

'917104' door karinm '917104' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Welke geit gaan we...

karinm

Op de geitenmarkt in Nizwah trekken niet de dieren, maar vooral de mensen de aandacht. Prachtig om te zien hoe de handelaren te werk gaan, zodat zowel koper als verkoper tevreden huiswaarts kan keren. Kom vooral vroeg, de markt begint rond 7 uur op vrijdag en is rond 9-9.30u echt afgelopen. Je bent niet de enige fotograaf, maar het loont om rustig op een muurtje te zitten en de boel gade te slaan. Ik vond de bevolking erg gastvrij, ze vonden het geen probleem dat ze op de foto werden gezet.