Laatste foto's & tips

'845577' door hansdewildt '845577' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Stronken kerkhof !

hansdewildt

In de bossen rond Boppard in Duitsland worden de bossen een beetje aan hun lot overgelaten. Laat de natuur , natuur zijn zeggen de Duitsers en waarom ook niet. Mooi al die boomstronken die met mos begroeid zijn.

'845576' door kburgers1 '845576' door kburgers1

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Fireweed

kburgers1

Overal in Alaska zagen we in de zomer van 2016 fireweed in het landschap. Deze wildflower staat veel aan de kant van de autoweg. De paarse kleur valt goed op in de prachtige groene ongerepte natuur. De plant is vernoemd naar het woord 'fire' omdat deze plant vaak opspringt in gebieden waar brand is geweest.

'845575' door Graaf '845575' door Graaf

JordaniëDana Wildlife Reserve

JordaniëDana Wildlife Reserve

Olifant

Graaf

Het kostte mij weinig fantasie om in deze rots een olifant te zien. Door erosie hebben een aantal rotsen in het Dana National Parc hele mooie en grillige vormen gekregen. Het is prachtig om hier wandelingen (met gids) te maken.

'845574' door baatjes '845574' door baatjes

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De weg naar Sanna...B

baatjes

Wil je naar een een stukje Schotland dat nog niet zo druk bezocht wordt? Ga dan naar het schiereiland Ardnamurchan. Na een korte stop in Mallaig (niet heel bijzonder) zijn wij het schiereiland opgereden. Fantastisch. Wij hadden als doel Sanna beach. Onderweg kwamen we onder andere langs een van de jongste whiskydistilleerderijen van Schotland; de Ardnamurchan Distillery (ze hebben vast lang nagedacht over deze naam). Ook hadden we dit heerlijke Schotse uitzicht.

'845572' door MariekeH '845572' door MariekeH

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Kleurrijk Indonesië

MariekeH

Flores is een prachtig stuk Indonesië. Het is uiteraard ongerepter dan het toeristische Bali. Moet er wel bij vermelden dat ik gek ben op Bali. Er zijn verschillende manieren om op Flores te komen. Vaar met de boot van Sape (Sumbawa) naar Flores. De route is fantastisch! Je kunt goedkoop vliegen op Labuan Bajo of Ende. De vluchten vanuit andere eilanden zijn zó kort, dat het lijkt of je even in de ´bus´ stapt. Vanuit het vliegtuig kun je je reis vanaf de zijlijn bekijken en genieten van de rust. Op Flores hebben we in Ende een scooter gehuurd en tien dagen met de backpacks op de scooter rondgecrost over het eiland. De foto van deze markt langs de weg is 8 km. voor Moni gemaakt, vlak voordat we een heftige regenbui over ons heen kregen. Natuurlijk mochten we bij een lokale familie schuilen, wat weer een fantastische avontuurlijke en culturele ervaring was. Reistip: Must go places op Flores zijn: duiken op Komodo en Rinca eiland, de komodovaranen bewonderen, een traditioneel dorp in Berjawa bezoeken, rijstterrassen bekijken, betelnuts uitproberen, de Kelimutu vulkaan beklimmen, fotograferen bij blue stone beach, een scooter huren voor het ultieme gevoel van vrijheid, in een bungalow in het frisse Moni verblijven, markten bezoeken, mangojuices drinken, genieten van het contact met de locals.

'845571' door inge55 '845571' door inge55

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Op safari

inge55

In Zuid Afrika verbleef ik met mijn dochter in een opleidingskamp voor rangers Elke dag veel gamedrives met de toekomstige rangers Deze leeuw was nieuw in dit park en behoorde tot een groep van 5

'845570' door Anoukzx '845570' door Anoukzx

Kroatië

Kroatië

Roadtrip Balkan

Anoukzx

Twee jaar geleden maakte ik een roadtrip van Skopje naar Venetië waarbij we door het prachtige Kroatië reisden. Het was een prachtige reis en we zijn op ontelbaar veel mooie plekjes geweest. Deze foto is gemaakt, zoals te zien bij zonsondergang, in Kroatië, in Omiš. Omiš is een kleine stad aan de kust van Kroatië aan de Adriatische Zee en ligt ongeveer 26 km ten zuidoosten van de stad Split. Het is er niet toeristisch er is een prachtige omgeving en een fijn (verlaten) strandje. Het grappige is, wij hebben deze volledige roadtrip gedaan met een soort van 'huurtauto', die we moesten delen met andere mensen. We hebben namelijk alles afgelegd per bus. Zou het daarom niet fantastisch zijn om deze prijs te winnen? :) Het vinden van mooie plekjes zal ons dan nog beter af gaan! De coordinaten: 43°26′N 16°41′E / 43.433°N 16.683°E / 43.433; 16.683

'845569' door hestermaasdam '845569' door hestermaasdam

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Erta Ale

hestermaasdam

Als de zon onder is lopen we in het licht van een zaklamp omhoog naar de vulkaan Erta Ale. Boven vlakbij de vulkaan zijn onze overnachtingsplekken waar we onze spullen achterlaten en doorlopen naar de rand van de Erta Ale. Wat een machtig schouwspel; de kokende lava pruttelt en de gloeiende randen veranderen telkens van vorm. We hebben een stevige wind in de rug maar we voelen de warmte die de massa afgeeft heel goed. Hier kan je uren naar kijken en dan nog even slapen voor we de terugtocht aanvaarden.

'845568' door karinm '845568' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Ribbels in het zand

karinm

Een bijzondere plek, de woestijn, dit keer in Oman. De wind verplaatst het zand, het zand stuift en daalt neer in ribbels. Je voetstappen verdwijnen binnen enkele minuten, alsof je er niet gelopen hebt. Het lijnenspel dat ontstaat is weergaloos.

'845567' door ERo '845567' door ERo

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Cuba-11

ERo

Toen ik in Baracoa was, was dat voor 'de toeristenstroom' ook daar op gang kwam. Ik vond daar nog het meest authentieke Cuba. Hier zie je maar 1 van de 2 vrouwen die in het huis woonden (van de 2de zie je alleen maar de benen onder de al opgehangen was).

'845565' door Graaf '845565' door Graaf

BirmaYangon

BirmaYangon

TV serie over Birma

Graaf

Voor liefhebbers komt er a.s. en volgende week zondag avond de 2-delige TV-serie "Burma with Simon Reeve" op TV. Ik heb net de serie op de BBC gekeken en deze is helemaal actueel. Wordt uitgezonden door Canvas (dus Nederlands ondertiteld) om 20:15 uur. Deze foto is gemaakt in Yangon, langs de rivier, waar je rondvaarten kunt maken.

'845564' door Anoukzx '845564' door Anoukzx

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Rainforest Sri Lanka

Anoukzx

In Sri Lanka bestaat er nog een regenwoud waar de mensen niets mee te maken hebben. Dit is van nature zo gegroeid en ontwikkeld. Deze vrolijke vriend kwamen we tegen tijdens een tripje door deze prachtige natuur. Wat een prachtige kleur heeft hij he?!