Laatste foto's & tips

'1063450' door doppie '1063450' door doppie

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Wordperfect 0.5

doppie

'De Britten hebben het uitgevonden, maar de Indiërs hebben het geperfectioneerd: de BUREAUCRATIE' Onze vriend Pralay maakt deze opmerking maar al te graag als er weer een keer een berg papierwerk ingevuld moet worden om ergens een permit voor te krijgen. Wij zijn eraan gewend om dat online te doen maar in India betekent dat doorgaans schrijven of typen, met een doorslag via carbonpapier. En als je zelf niet kan schrijven of geen typemachine hebt dan ga je naar de brievenschrijver. En als je als professioneel brievenschrijver geen kantoor hebt of je kan veroorloven dan ga je gewoon op straat zitten met je kekke groene machine. Op straat, net als de kapper verderop en de slipperverkoper naast je en de horlogereparateur en al die andere kleine ondernemers. Lekker gewoon mensen kijken op straat, zo simpel kan een tip zijn. Gewoon doen. Is het leukste wat er is. Nou ja het leukste op beestjes kijken in de vrije natuur dan. Maar dat wisten jullie al.

'1063449' door ejbaaijens '1063449' door ejbaaijens

RwandaKivumeer

RwandaKivumeer

I love Rwanda

ejbaaijens

Wat hebben we afgelopen zomer genoten in Rwanda! Zelf met de auto gereden. Prima te doen, ondanks berichten dat het verkeer gevaarlijk is. Je mag buiten de bebouwde kom maximaal 60 km/u rijden. Heerlijk relaxt, zodat je ook van de omgeving kan genieten. Rwanda staat gelijk aan groene heuvels en vriendelijke mensen. Je kunt er heerlijk wandelen. Een fijne temperatuur, want op hoogte. De foto is genomen vlakbij het dorp Kibuye dat tegenwoordig is omgedoopt tot Karongi. Je ziet aan het bootje hoe groots het landschap is. Even verder in het dorp heerst er een rustige, fijne sfeer. Heerlijk om hier en daar een colaatje te drinken of te struinen op de markt.

'1063448' door baatjes '1063448' door baatjes

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Rokerige lucht

baatjes

Afgelopen zomer waren er in Canada weer enorm veel bosbranden. We ondervonden hier de eerste keer ‘hinder’ van toen we terugkwamen van onze orka-tocht. De zon werd min of meer verduisterd door rook. Het zou helaas niet bij deze ene keer blijven.

'1063447' door PWubben '1063447' door PWubben

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Gorilla in de aanval

PWubben

Tijdens ons bezoek aan Oeganda hebben wij ook een Gorilla trekking gedaan. Na een uur gelopen te hebben door de bossen kwamen we een kleine groep Gorilla's tegen. 1 silver back en 2 moeders en wat jonkies. Tijdens het filmen van de groep kwam de Silver back frontaal op mij afgestormd. Gelukkig stopte hij halverwege en kon ik daarna door met mijn opnames. Het was wel even schrikken, maar het is goed afgelopen. gewoon blijven staan en hem niet aankijken dat is het beste wat je kunt doen. Weglopen heeft geen zin. het was een fantastische ervaring om deze Gorilla groep daar in hun habitat mee te maken.

'1063446' door mo7ster '1063446' door mo7ster

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

"Vreemde eend in de..

mo7ster

Als we richting het oude witte stadje Benalmadena rijden zien we ineens een gouden koepel in het landschap. Nieuwsgierig rijden we er naar toe en zijn compleet verrast. Niet iets wat je verwacht in deze omgeving.! Het blijkt een stupa te zijn die 33 m. hoog is en de grootste van Europa. Het is geopend in 2003 en was het laatste project van de Tibetaanse boeddhistische meester Lopon Tsechu Rinpoche. In de stupa zit een grote gouden boeddha en zijn schilderingen op de muur. Erachter ligt een tuin waar je kunt rusten en mediteren. Ook heb je een prachtig uitzicht op de kust. Een bezoek aan de stupa is goed te combineren met de vlindertuin (mariposario de Benalmadena) aan de overkant en het oude centrum van Benalmadena. De entree is gratis maar kijk wel even naar de openingstijden want is niet alle dagen open en niet de gehele dag!

'1063445' door Huff '1063445' door Huff

Vietnam

Vietnam

Feest van Herkenning.

Huff

In mei was ik ook al in het noorden van Vietnam en daar uiteraard foto's gemaakt. Toen ik in oktober weer ging heb ik er een stel af laten drukken en meegenomen en aan de desbetreffende mensen gegeven. het was een feest van herkenning.

'1063444' door Graaf '1063444' door Graaf

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

Traditionele Papoea..

Graaf

Het Raja Ampat is een jaarlijks terugkerend festijn in oktober dat 4 dagen duurt. Het wordt gehouden in de hoofdstad Waisai op Waigeo eiland. Je vindt er wat eetstalletjes en een beetje rommelmarkt zoals op iedere braderie, en een paar specifieke tenten ter promotie van Raja Ampat. Op de openingsceremonie vinden veel dansvoorstellingen plaats, de mooiste groep vond ik de jongelui die traditioneel beschilderd waren, die met trommelmuziek dansvoorstellingen gaven. Ik vond het zeker geen festival om 4 dagen voor te komen, alleen de middag van de opening is leuk, en daarna is er niets meer te beleven, en alle toeristen vertrekken ook gelijk de volgende dag met de eerste boot.

'1063443' door jacomien '1063443' door jacomien

Israël

Israël

Spelletje spelen

jacomien

In Jeruzalem kijk ik mijn ogen uit. De prachtige kleine straatjes vol met meestal gehaaste mensen. Maar ook tijd voor een spelletje voor de deur van het huis en het winkeltje. Even pauzeren, de deur dicht en samen genieten en ontspannen.

'1063442' door antwan '1063442' door antwan

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

St Mary watervallen i

antwan

In het noorden van de V.S., tegen de grens met Canada ligt het Glacier N.P. Een mooi ruig nationaal park vol met bergen, meren, watervallen en wildlife. Ideaal om prachtige lange wandelingen te maken en te genieten van al het moois wat dit gebied te bieden heeft. Op deze foto zie je de St Mary falls, een mooie waterval die te bereiken is via een relatief eenvoudige wandeling van zo'n half uur enkele reis. De rivier onder de waterval wordt ook veelvuldig gebruikt om lekker te zwemmen op warme zomerdagen.

'1063441' door stefanborkos '1063441' door stefanborkos

Nederland

Nederland

Rustiek

stefanborkos

Als de zon zijn lagere stand krijgt, Als de zon zijn herfstlicht laat zien, Als de zon het donker en het licht vermengd. Dan is is echt ver op weg naar de winter, Dan is het zover dat het bladerdak gaat vallen, Dan is het echt donker en licht tegelijk. Kleuren vervagen langzaam, Kleuren veranderen in diepe tinten, Kleuren van groen naar bruin,geel of rood. Het blijft een rustiek wonder.

'1063440' door Mariel75 '1063440' door Mariel75

Birma

Birma

In kleur!

Mariel75

Eerder plaatste ik een foto in zwart-wit van de omgeving rond Inle Lake in Myanmar. Met paard en wagen rijdt men rond. Ik fotografeer doorgaans niet in zwartwit en de eerdere foto was een probeersel. Bij deze plaats ik de oorspronkelijke, kleurenfoto van de omgeving van Hsipaw. Deze foto is genomen in de buurt van Inle Lake, waar je prachtig kunt fietsen. Niet alleen het meer en haar vissersdorpen zijn leuk, maar de agrarische omgeving is ook interessant.

'1063439' door Ratsbb '1063439' door Ratsbb

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Ik ben thuis !

Ratsbb

Grondeekhoorn in één van de mooie delen van BC. Op deze locatie is een oude "railway" waar je een mooie fietstour of wandeling kunt maken. Deze grondeekhoorn was absoluut niet schuw hij kwam op 4 meter afstand. Okanagan valley is de locatie.