Laatste foto's & tips

'1089599' door doppie '1089599' door doppie

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Blij op de Mela.

doppie

Geen technisch perfect plaatje, geen hoogstaand verhaal. Gewoon een leuk spontaan plaatje van dit meisje op de jaarmarkt in Calcutta. De Kolkata Mela wordt elk jaar gehouden in het Central Park van Salt Lake. Vanuit het hele land en ver daaromheen strijken handelaren hier neer met hun negorij. Complete meubelpaleizen en autoshowrooms worden voor een paar dagen uit de grond gestampt. Daartussen eetkraampjes en een onafzienbare hoeveelheid bling-bling en plastic rommel. En..., kermis natuurlijk. Geen enkele attractie zou bij ons door de keuring komen, maar dat deert de opgewonden koters, kleuters, kinders en pubers helemaal niets. Rondom het 3e weekend van januari.

'1089598' door hestermaasdam '1089598' door hestermaasdam

RoemeniëTranssylvanië

RoemeniëTranssylvanië

Roemeens Orthodoxe...

hestermaasdam

Alba Iulia ; pronkstuk van de stad is de grote Cetatea ( citadel). de meeste bezienswaardigheden liggen binnen de muren van de citadel. Dit is de Roemeens Orthodoxe Kathedraal - gebouwd in 1921.

'1089597' door Jan10e '1089597' door Jan10e

ArgentiniëPurmamarca

ArgentiniëPurmamarca

Kerkhof Purmamarca

Jan10e

In de tekst bij mijn foto Achterom Purmamarca heb ik het over het kerkhof dat je passeert. Kerkhoven laten zien dat nabestaanden de overledenen nog in herinnering hebben en houden. Goed verzorgd en fleurig door de (nep) bloemen. Hier bij Purmamarca ligt het kerkhof op een heuvel, buiten het dorp. Hier geen paadjes tussen de (familie) graven. Dat heb ik bij andere kerkhoven wel gezien.

'1089596' door TicoTica '1089596' door TicoTica

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Blazen op een schelp.

TicoTica

In veel culturen wordt er een schelp gebruikt om ceremonieel op te blazen. In Mexico noemen ze deze schelp caracol. Je blaast op de schelp en je roept aan; de roep klinkt ver weg… als een scheepshoorn. -Scan 2006-

'1089595' door Columbo '1089595' door Columbo

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Australische Zeemeeuw

Columbo

Wat zijn het toch eigenlijk mooie vogels die zeemeeuwen. Er zijn er genoeg maar als je goed kijkt zie je dat ze erg mooi en ook grappig en brutaal zijn.

'1089594' door antwan '1089594' door antwan

OmanNizwah

OmanNizwah

Nizwa fort

antwan

Het Nizwa fort is een van de mooiste plekken in Nizwa en misschien wel van heel Oman. Het fort is een goed voorbeeld van traditionele Omaanse architectuur. Het zeer goed bewaarde fort stamt uit de 9e eeuw en is in de 17e eeuw volledig gerenoveerd. Het fort is sinds die tijd perfect onderhouden. Je kunt prima enkele uren doorbrengen in dit fort en elke keer weer nieuwe plekjes ontdekken. Ik ben zelf helemaal niet zo'n cultuurliefhebber maar deze plek had ik absoluut niet willen missen. Het fort is dagelijks voor bezoekers geopend tussen 9 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds.

'1089593' door ThijsVDenBurg '1089593' door ThijsVDenBurg

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Flamingo in een...spi

ThijsVDenBurg

Tijdens het plaatsen van mijn laatste blog ging ik nog eens door mijn foto's van de Salar de Uyuni. Prachtige uitgestrekte bizarre en extreme landschappen is wat deze omgeving kenmerkt. De zoutvlakte zelf is onbeschrijfelijk mooi, een sneeuwwit landschap met bijzondere natuurlijke uitstulpingen. Echter is dee weg er naartoe of vandaan vaak net zo mooi. Het beeld is genomen op de heenweg bij een van de vele meertjes die je tegenkomt. Een klein koud briesje zorgde helaas dat het geen superstrakke spiegel werd. Koude die de flamingo's niet echt lijkt te deren. En ik altijd maar gedacht dat ze alleen in wamre oorden voorkwamen. Ondanks dat het de grootste toeristen trekpleister is van Bolivia voel je je vaak erg alleen omdat het zo uitgestrekt is.

'1089592' door LRison '1089592' door LRison

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Rijst drogen in de...

LRison

Op veel plaatsen in Thailand wordt de rijst nog op de oude manier gedroogd op grote betonvloeren wordt de rijst uitgestrooid en een paar maal per dag met een hark of bezem omgekeerd, wanneer de werkers weg zijn zie je er zwermen vogels op duiken die heerlijk van de rijst zitten pikken.

'1089591' door LizetDeutekom '1089591' door LizetDeutekom

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Zandduinen in Mui Ne,

LizetDeutekom

Aan de ene kant is het mooi en indrukwekkend, aan de andere 'gewoon' een plek waar toeristen even ronddwalen, eens een afdalinkje maken op een slee (of wat maar voorhanden is) en selfies maken tegen de ondergaande zon. Wel leuk: het zijn vooral lokale en Aziatische toeristen die we er troffen, en vaak in voor een praatje. En het is er dankbaar fotograferen.

'1089589' door hardom '1089589' door hardom

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Desierto de la Tataco

hardom

In het noorden van de provincie Huila vindt je de Desierto de la Tatacoa, een grote droge en hete vlakte in Colombia. In dit sterk geërodeerde landschap vindt je schitterende rode en grijze kleibulten. Het gebied ligt ingeklemd tussen bergruggen van de Andes. Om de Tatacoa woestijn te bezoeken zijn er meerdere opties om te overnachten. In de woestijn zelf zijn een aantal accommodaties. Dat heeft als groot voordeel dat je van de fantastisch mooie sterrenhemel kunt genieten. Een nadeel is dat het er overdag echt heel heet kan worden . Een andere mogelijkheid is overnachten in het nabijgelegen iets koelere Villavieja. De Tatacoa is 's ochtends vroeg op zijn mooist.

'1089588' door agrotewal '1089588' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Soms verandert het...

agrotewal

Zand wat eruit ziet als een deken van fluweel. Dat is waar ik naar op zoek ga als ik over de duinen trek van Erg Chebbi. Het klinkt makkelijker dan het is, maar heel even schijnt de zon op de manier die ik hebben wil en dan moet ik ook nog op de juiste plek staan. Gelukkig zijn we vorig jaar 2 weken in Erg Chebbi geweest, dus mogelijkheden genoeg. Toch heb ik maar een paar opnames die de glans van fluweel laten zien. Mocht je ook willen genieten van de magie van Erg Chebbi, probeer dan in ieder geval te overnachten in de duinen, zodat je een zonsondergang en nog mooier een zonsopkomst mee kan maken. Mogelijkheden te over, je kunt met een karavaan mee naar een tentenkamp of gewoon één van de hotels nemen die aan de rand van de woestijn staan. Beide zijn heel goed betaalbaar, voor een paar tientjes slaap je eerste klas met een heerlijk ontbijt.

'1089587' door hansdewildt '1089587' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Silhouet !

hansdewildt

De avond is al lang gevallen, maar de bootjes worden nog klaargemaakt om de volgende ochtend te vertrekken. Alleen de silhouetten zijn nog zichtbaar. Er wordt nog hard gewerkt.