Laatste foto's & tips

'1098184' door corriedewinter '1098184' door corriedewinter

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Bonaire, niet alleen.

corriedewinter

Waarom ik zo graag naar Bonaire ga? Dat zie je hierboven: De zee in allerlei blauwtinten, de ruimte die je daar nog hebt, het relaxte gevoel, de warme wind. Natuurlijk is Bonaire een duikparadijs, maar dat niet alleen. Huur een auto en je komt op de mooiste plaatsen. Wat denk je van Rincon, met zijn knalgele kerk en whiskeystokerij? Of Washington Slagbaai, nationaal Park met ruige kust, blowholes, flamingo's en schildpadden? Maak een kanotocht door de mangrove bij Lac Cai. Je kunt zelfs een kajak met glazen bodem huren! Windsurfen leren? Dat kan bij Sorobon, bij Jibe City, op een prachtig zandstrand. En een speciale duik maak je bij de Salt Pier. Je ziet meteen waar het is aan de bergen zout die daar nog steeds in de zoutpannen liggen. Pas op voor pelikanen, zij duiken vlak naast je om een visje te verschalken. Druk op Bonaire? Wij hebben er niets van gemerkt...

'1098183' door MaJaTa '1098183' door MaJaTa

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Helemaal alleen boven

MaJaTa

Een paar dagen heerlijk camperen op een camping vlakbij het Drents- Friese Wold. We hadden veel geluk met het weer en hebben daar prachtige fietstochten gemaakt. Camping in overvloed, van heel volle tot hele rustige, en voor deze laatste kozen wij in de kleine plaats Zorgvlied. Wel een leuk maar erg klein dorp en geen winkels daar, wel een leuk restaurant. Gelukkig hadden we veel levensmiddelen mee want de dichtsbijzijnde winkel is 10 km verderop dus best een eind weg. Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold. Het is een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers. en bijzonder aan dit gebied is de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide. In de bossen zitten heel veel soorten vogels en het wemelt er van de zoogdieren. En overal lopen er in het gebied heel veel schapen die daar echt de ruimte hebben! Nationaal Park Drents-Friese Wold is een heerlijk wandel- en fietsgebied in ieder jaargetijde. En ’s zomers kun je zwemmen in het Canadameer. Meer dan dertig wandelroutes leiden je langs de mooiste plekken. Tientallen kilometers fietspaden slingeren door het park, ook zijn er routes voor terreinfietsers en diverse ruiter- en huifkarroutes. Voor informatie over allerlei routes kun je terecht in het buitencentrum in Appelscha. Het adres van het Buitencentrum van het Drents- Friese Wold is: Terwisscha 6a, Appelscha. Hier hebben ze ook een leuke winkel en kun je er heerlijke koffie drinken of er wat eten.

'1098182' door aticketto '1098182' door aticketto

Italiëcastellammare-del-golfo

Italiëcastellammare-del-golfo

Aan de voet van Monte

aticketto

Castellamare del Golfo ligt aan de voet van berg Monte Inici en was al sinds de Griekse oudheid een havenstad. Maar vooral in de middeleeuwen groeide het uit tot een belangrijke handelsplaats en het centrum voor tonijnvisserij. Vandaag de dag is het een leuk plaatsje om te verblijven.

'1098181' door Globetrotterjohn '1098181' door Globetrotterjohn

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Opstijgen vanaf een..

Globetrotterjohn

Er schijnen maar 2 plekken op de Aarde te zijn, waar je een vlucht kan maken door op te stijgen van het strand en daar ook weer te landen. Ik heb in 2014 deze vlucht gemaakt tijdens een 2 daagse tocht op Fraser Island. Ter plekke afrekenen natuurlijk, voor. de vlucht, die was niet in de tweedaagse excursie inbegrepen. In eens was je geen gewone backpacker meer, maar voelde je je plotseling een geslaagde zakenman, die wel even de creditcard trok. Tijdens de vlucht vloog je over prachtige meren, het bos en de oceaan. Ik vond het een onvergetelijk avontuur. Later zagen wij ook nog een dingo die kwam foerageren op het strand. Overigens de andere locatie waar je vanaf het strand kan opstijgen, schijnt in Schotland te liggen.

'1098179' door Malou van Gorp '1098179' door Malou van Gorp

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Vroeg opstaan is het.

Malou van Gorp

Wanneer je naar Indonesië gaat, bezoek dan ook zeker het prachtige eiland Java. Dit is een perfect eiland om te relaxen en lekker te snorkelen(VB Karimunjawa), maar ook adembenemende landschappen en tempels(zoals Prambanan en Borobodur) te ontdekken. Maar ook de Bromo vulkaan, deze is actief en hier kun je de verse zwavel gassen goed ruiken. Veel dichterbij het midden van de aardbol ga je bijna niet komen. Er wordt dan ook geadviseerd een mondkapje op te doen als je de berg ook echt wil beklimmen. Geloof me dit heb je echt nodig om optimaal te genieten. Wij waren vanaf het GuestHouse Clover in Probolinggo, middenin de nacht naar de Bromo gebracht. Hier begin je aan een pittige klim in het pikkedonker naar KingKongHill het uitzichtpunt waar je de zonsopkomst heel goed kan zien. Ikzelf ben niet echt een ochtend mens maar, het is 't allemaal meer dan waard. Het is zo bijzonder daar omhoog te lopen in het donker, geen flauw idee hebben hoe de omgeving eruitziet en dan de zon op zien komen tussen de bergtoppen. En dan verschijnt er steeds meer van de adembenemende omgeving: Magisch! TIP: Trek wat warms aan want het is er best fris.

'1098176' door Globetrotterjohn '1098176' door Globetrotterjohn

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Op stap in Barcelona

Globetrotterjohn

Ja, je hoeft natuurlijk niet uit het Buitenland te komen om de prachtige gebouwen, monumenten en beelden van Barcelona tot je te nemen. Ook Spaanse kinderen brengen bezoeken aan bekende plekken, zoals hiervoor La Sagrada Familia. Erik Scherder zegt namelijk: De verbindingen in de hersenen moet je blijven trainen, een leven lang. Hoe eerder kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!’

'1098175' door Globetrotterjohn '1098175' door Globetrotterjohn

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Een Picasso in Het...

Globetrotterjohn

Figure découpée of L’oiseau is een beeld gemaakt naar een idee van Pablo Picasso in Amsterdam-Zuid. In de volksmond wordt het aangeduid als platte vogel, platte vis of vissenbeeld. Het bijna tweedimensionale beeld werd geplaatst ter herinnering aan het 100-jarig bestaan van het Vondelpark. Leuk dat talloze toeristen hier op het gras verpozen, zonder te weten dat ze onder een beroemd beeld zitten. Of er een balletje tegen aan trappen.

'1098174' door ejbaaijens '1098174' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Boca do Inferno

ejbaaijens

Sao Tomé is een schitterend niet zo bekend eiland ruim voor de kust van Gabon. Hoe kom je bij zo'n bestemming? We kijken graag naar de wereldkaart en dromen dan van mooie plekken. Dit eiland lag zo ver van alles dat het ons interessant leek om te bezoeken. De reis er naar toe is wat lastig. Via Lissabon en Accra vlieg je er naar toe. Onze reis kreeg nog een extra tussenstop via Munchen. Toch was het de vliegreis meer dan waard. Het eiland is ongerept, puur en zeer afwisselend. Het eiland is lang geleden ontstaan uit een vulkaan. Op de foto zie je zwart lava de kustlijn vormen. Op andere plekken vind je wit of goudgeel strand. Ook veel leuke dorpjes en prachtige oude koffie of cacao plantages. Vervallen of mooi gerestaureerde koloniale huizen. De hoofdstad is klein, maar heel levendig. Een kleurrijke markt en een veel te grote taxi dichtheid. De stad ligt aan het water en heeft een lange, maar vervallen boulevard. Heerlijk om daar in het zonnetje te wandelen. Op de foto zie je een plek met de naam Boca do Inferno. Hier kan het met enige wind behoorlijk spoken. In het lave gesteente is een geul uitgesleten. Op het moment dat daar een golf zeewater binnen komt spuit het water aan het eind meters omhoog. Op de foto was het relatief rustig.

'1098173' door neretslok '1098173' door neretslok

NepalPokhara

NepalPokhara

Plattelandsleven

neretslok

Op het platteland wordt hard gewerkt. Deze foto is gemaakt ongeveer 25 km ten noorden van Pokhara. Er zal in de loop van de eeuwen niet zo heel veel veranderd zijn hier.,

'1098172' door hansdewildt '1098172' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Even spoelen.

hansdewildt

De bevolking van Negombo leeft voornamelijk van de visvangst. Dagelijks is er een vismarkt waar de verse vis constant wordt aangevoerd. Op het strand waar talrijke vissersboten af en aan varen wordt de vis meteen schoongemaakt en gesorteerd. Daarna nog even in de zee schoonspoelen en dan kan hij de markt op !!

'1098171' door Dalix '1098171' door Dalix

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Ruzie om een boom

Dalix

Tijdens een safari in het Krugerpark waren we getuige van het volgende. We hadden een moeder jachtluipaard met een welp onder een boom gespot. Na een tijdje verscheen er een neushoorn, die op de jachtluipaarden afging. De jongste begon met een schijnaanval, maar wist dat hij het uiteraard niet kon winnen. De moeder kwam hem helpen, maar ook zij blies de aftocht. Het bleek dat het duo onder de boom van de neushoorn zaten, want toen de neushoorn in de aanval ging en de jachtluipaarden er vandoor gingen, claimde de neushoorn zijn boom en ging er lekker bij liggen. De katten schoven toen maar een boompje op. Wat je niet op deze foto ziet is dat dit hele gebeuren gadegeslagen werd door een twee zebra's en een giraffe! Een bijzonder moment.

'1098170' door twalia '1098170' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuwen in Etosha

twalia

Wat zou ik hier nog graag een keer terug gaan, Etosha National park. Het park is echt uniek, zo anders dan andere wildparken. Dit komt door de enorme zoutvlakte, de Etosha pan. Deze zoutvlakte zou al meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd zijn. Op zijn grootst is de zoutvlakte 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. Daarmee beslaat de pan ongeveer een kwart van het park. Het witte landschap is kenmerkend voor Etosha en levert de meest prachtige plaatjes op. Wat een mazzel hebben we als er twee leeuwen op de witte vlakte lopen tijdens zonsondergang!