Groenland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Man overleeft dagen -40C

Gepubliceerd: 21 apr 2009
0

Een Amerikaanse onderzoeker die in Groenland verdwaalde, is na drie dagen gevonden. De man heeft dagen blootgestaan aan 40 graden onder nul, maar heeft het toch overleefd.

Dat melden Deense media zondag. De Amerikaan ging afgelopen donderdag op zijn sneeuwscooter het binnenland van Groenland verkennen. Toen hij niet meer terugkeerde, hebben reddingswerkers met vliegtuigen naar de man gezocht. Ondanks het slechte weer werd hij zaterdagavond gevonden nadat hij seinde met zijn sneeuwscooter.

Buiten levensgevaar
Na dagen in het ijslandschap met temperaturen van 40 graden onder nul, is de man ernstig onderkoeld geraakt. Volgens artsen in de Groenlandse hoofdstad Nuuk is hij wel buiten levensgevaar.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groenland artikelen
Video
Door: Kas Nortier
Video: Nipt ontsnappen aan een ijsberg

14 feb 2016, De opwarming van de aarde heeft zoals we allemaal weten grote gevolgen voor de ijshoeveelheid op onze aardbol. In het BBC programma Incredible Journeys volgt presentator Steve Leonard de ijsexpert Jason Roberts. Tijdens een tochtje langs de machti...

0
Community
De 10 mooiste poolreizen op een rij

09 feb 2016, Reisreporters hebben er lang genoeg op moeten wachten ... De redactie heeft de top 10 foto's & tips voor poolreizen op een rijtje gezet. Voor wie nog inspiratie nodig heeft en poolreizen op de bucketlist heeft staan, kunnen hier heerlijk wegdr...

5
Bizar
Door: Emily Gohres
Inpakken geblazen! De top 10 koudste plekken op aarde

03 feb 2016, Is Nederland nog lang niet koud genoeg voor je en ben je op zoek naar het ultieme wintergevoel? Wij vertellen je waar de koudste plekken op aarde te vinden zijn. Niet geschikt voor koukleumen!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.