Zuidpool Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Eerste Zuidpoolexpeditie

Gepubliceerd: 11 sep 2011
0

Op 16 oktober aanstaande zullen de twee jeugdvrienden James Castrission en Justin Jones een poging doen om de eersten te zijn die een tocht ondernemen vanaf de rand van Antarctica tot de Zuidpool en weer terug. De Australische jongens hebben al een wereldrecord kajakken over Tasman naar Nieuw Zeeland op hun naam staan.

De jongens zullen een afstand van 2.200 kilometer moeten afleggen onder barre temperaturen van -30 graden Celsius, terwijl ze sleeën meetrekken die elk 160 kilo wegen. Dit alles zal tachtig dagen in beslag nemen. Ze trainen de laatste acht maanden al zes dagen per week, tien uur per dag. Hun training bestaat uit het trekken van twee banden, die tevens 160 kilo wegen, over ijs, sleeën over het strand meetrekken, zwemmen, fietsen en andere uithoudingsoefeningen. Ze verwachten dan ook tussen de twintig en dertig kilo af te vallen tijdens de expeditie. Ze hebben gehydrateerde maaltijden die doordrenkt zijn in olie geregeld om ze zoveel mogelijk energie te geven en te voldoen in hun levensonderhoud.

Met de reis hoopt het duo genoeg geld in te zamelen voor de Sony Foundations You Can campagne, om kankerbehandelingscentra te bouwen door Australië.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Dit zijn de 10 duurste vakanties ter wereld

24 aug 2015, In Nederland hebben we nauwelijks reden tot klagen. Maar met een vette reischeque weten we altijd wel raad. Voor mensen die simpelweg níét weten wat ze met hun eclatante reisbudget aan moeten zijn er deze exorbitante vakanties.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.