Falkland eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontmoet Johnny Rook

Falkland eilanden,
Antarctica


Het is een bijzondere roofvogel, die alleen op de Falklandeilanden (en wat omliggende eilanden) voor komt.
Het is een bedreigde soort welke alleen kan overleven vanwege de goede nestplaatsen, prooi en afvalvrije eilanden van de Falklands.
De vogel is belangrijk voor de biodiversiteit op de eilanden.Ze zijn erg intelligent en bij het zoeken naar voedsel maken ze gebruik van hun enorme klauwen en snavel.
Ze zijn voornamelijk op zoek naar zieke dieren en kadavers.Om die reden hebben schapenhouders een tijdlang een hekel gehad van deze prachtige vogels, omdat ze jonge lammeren aanvallen. Ze zijn veelal te vinden in de buurt van kolonies zeevogels en zeehonden.Hier zijn ze op zoek naar eieren, kuikens en pups.
De nederzettingen op de eilanden moeten zorgdragen voor hun vuilnis, want anders gaan deze vogels op zoek naar etensresten. Ze schuwen het niet om makkelijk aan voedsel te komen.
Bij een bezoek aan West Point zul je snel merken waarom ze ook wel 'flying devils' worden genoemd of Johnny Rook, de naam die piraten aan het dier gaven die elke keer uit de lucht kwam aanvallen op de schepen op zoek naar eten.