Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied image
Bob

Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.



Skiën in de onaangetaste natuur van Antarctica. (Foto: Columbus Reisreporter jeannette)



Onder toeziend oog van de lokale pinguïnpopulatie ski je van de meest steile bergen af. Er is weliswaar geen skilift aanwezig, dus het is helaas even klimmen. Zodra je de top bereikt en het adembenemende uitzicht in je opneemt is het die klim echter helemaal waard.



Ongerept en onaangetast



De vijfsterrenresorts die je in de Alpen vindt, zijn hier niet. Après-skiën doe je samen met de pinguïns en zeehonden. Maar als je een skigebied wil hebben met honderd procent onaangetaste sneeuw en ongerepte natuur, dan zit je in Antarctica helemaal goed.



Op expeditie



Er zijn verschillende organisaties die een expeditie aanbieden. Ice Axe Expedition heeft een 13-daagse poolexpeditie voor €8500 waarbij je, met 120 anderen, skiet, hiket en wildlife spot. Wil je nog exclusiever gaan – en heb je nog meer te besteden? Dan is Chimu Adventures een optie. Met vijf anderen 28 dagen lang op een privéjacht Antarctica rond gaan, al skiënd en hikend, voor zo’n €23.681. Heb je het geld en ben je een echte avonturier, dan zouden wij dit skigebied zonder meer aanraden!