Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

1e passagiersvlucht Zuidpool

Gepubliceerd: 14 dec 2007
0

Op Antarctica is voor het eerst een groot passagiersvliegtuig geland. De Australische Airbus A319 kwam afgelopen zondag aan op de speciaal daarvoor aangelegde ‘Wilkins’-ijslandingsbaan.

Tot nu toe was dit gebied alleen per boot of militair vliegtuig te bereiken, maar vanaf volgende week zullen er regelmatig passagiersvliegtuigen landen. Sinds 2005 wordt er al gewerkt aan de landingsbaan. Deze ligt zeventig kilometer van een Australisch onderzoekcentrum op Antarctica. De baan is vernoemd naar de avonturier Sir Hubert Wilkins, die 79 jaar geleden als eerst naar de Zuidpool vloog.

Vooralsnog is de lijndienst alleen nog voor wetenschappers en onderzoekers. Later kan de dienst misschien ook voor toeristische doeleinden gebruikt worden. Directeur Tony Press van ‘the Australian Antarctic Division: 'Het is een bijzonder moment in onze geschiedenis. De crew van het vliegtuig was enthousiast. Dit is een grote beloning voor het team dat zo hard gewerkt heeft aan de landingsbaan, in soms erg moeilijke omstandigheden.’
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.