Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wildlife Fotograaf 2009 bekend

Gepubliceerd: 25 okt 2009
1

BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen organiseren jaarlijks de grootste wedstrijd voor natuurfotografie. De winnaars zijn bekend en zullen ook in Nederland te zien zijn.

Dit jaar ontving de organisatie meer dan 43.000 inzendingen uit 94 landen. Maandenlang ging de jury in beraad wie er met de prestigieuze titel aan de haal zou gaan. Er zijn overigens winnaars in verschillende categorieën.

Winnaar

De Britse fotograaf Robert Friel heeft in de meest toonaangevende categorie, de ‘One Earth Award’ gewonnen. Deze categorie belicht de verhouding tussen mens en natuur. Het is een foto van een vrouwtjes koningspinguïn en menselijke voetstappen. De foto is genomen op het subantarctische eiland South Georgia.

Deelnemers

De hoog aangeschreven wedstrijd heeft een derde meer deelnemers aangetrokken dan vorig jaar. Er is een opvallende toename van de Russen en de Chinezen.

Internationaal

Het is daadwerkelijk een wereldwijde verkiezing. Dit jaar zijn er voor het eerst ook winnaars uit landen als Bangladesh, Oman en Zambia. Dit benadrukt het globale karakter.

Tentoonstelling

Vanaf 23 oktober is de expositie van de winnaars te zien in het Natural History Museum. De foto van Friel en de 94 andere winnaars reizen in een expositie de wereld over. Vanaf 26 november zijn ze te zien in het Museon in Den Haag.

Een paar van de winnaars
Columbus Wildlife

De wildlife foto's van onze eigen reisreporters zaten helaas niet bij de winnaars. Ben je wel geïnteresseerd naar deze foto’s of wil je zelf kleiner beginnen en aan de fotowedstrijd van Columbus Magazine meedoen, ga dan naar www.columbusmagazine.nl/wildlife


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Bizar
Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

13 dec 2016, Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

4
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0

Reacties van bezoekers Reageer

Riennavaplus

Door: Riennavaplus • Geplaatst op

Mooie foto's
Museon staat in onze agenda genoteerd.
Bedankt voor de tip.

Groetjes Ryanne en MIchael

http://www.robfriel.com/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.