Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wildlife Fotograaf 2009 bekend

Gepubliceerd: 25 okt 2009
1

BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen organiseren jaarlijks de grootste wedstrijd voor natuurfotografie. De winnaars zijn bekend en zullen ook in Nederland te zien zijn.

Dit jaar ontving de organisatie meer dan 43.000 inzendingen uit 94 landen. Maandenlang ging de jury in beraad wie er met de prestigieuze titel aan de haal zou gaan. Er zijn overigens winnaars in verschillende categorieën.

Winnaar

De Britse fotograaf Robert Friel heeft in de meest toonaangevende categorie, de ‘One Earth Award’ gewonnen. Deze categorie belicht de verhouding tussen mens en natuur. Het is een foto van een vrouwtjes koningspinguïn en menselijke voetstappen. De foto is genomen op het subantarctische eiland South Georgia.

Deelnemers

De hoog aangeschreven wedstrijd heeft een derde meer deelnemers aangetrokken dan vorig jaar. Er is een opvallende toename van de Russen en de Chinezen.

Internationaal

Het is daadwerkelijk een wereldwijde verkiezing. Dit jaar zijn er voor het eerst ook winnaars uit landen als Bangladesh, Oman en Zambia. Dit benadrukt het globale karakter.

Tentoonstelling

Vanaf 23 oktober is de expositie van de winnaars te zien in het Natural History Museum. De foto van Friel en de 94 andere winnaars reizen in een expositie de wereld over. Vanaf 26 november zijn ze te zien in het Museon in Den Haag.

Een paar van de winnaars
Columbus Wildlife

De wildlife foto's van onze eigen reisreporters zaten helaas niet bij de winnaars. Ben je wel geïnteresseerd naar deze foto’s of wil je zelf kleiner beginnen en aan de fotowedstrijd van Columbus Magazine meedoen, ga dan naar www.columbusmagazine.nl/wildlife


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Riennavaplus

Door: Riennavaplus • Geplaatst op

Mooie foto's
Museon staat in onze agenda genoteerd.
Bedankt voor de tip.

Groetjes Ryanne en MIchael

http://www.robfriel.com/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.