Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zuidpool afgeschermd

Gepubliceerd: 07 apr 2009
1

Als je in navolging van ons prinselijk paar wilt afreizen naar de Zuidpool, moet je er als de paashaas heen. De VS willen maatregelen nemen om het kwetsbare gebied te beschermen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bracht de bescherming van het gebied afgelopen maandag ter sprake op een conferentie in Baltimore over de Zuidpool. De Verenigde Staten gaan binnenkort voorstellen om het aantal toeristenschepen dat het continent aandoet tot een minimum te beperken. Cruises naar het gebied winnen aan populariteit: afgelopen seizoen maakten twee keer zo veel mensen zo'n reis als vijf jaar daarvoor.

Antarctisch Verdrag
Ook kunnen internationale onderhandelingen om de vervuiling van het gebied tegen te gaan wel een impuls gebruiken, aldus Washington. Clinton deed haar uitspraken in het kader van het vijftigjarig bestaan van het Antarctisch verdrag. Dit is een afspraak uit 1959 tussen twaalf landen om Antarctica vooral 'wit' en buiten internationale conflicten te houden. Zij erkennen dat de Zuidpool belangrijk is voor het klimaat op aarde en wetenschappelijk onderzoek.

Foto 'Artistic Ice' door mirjan.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Tja een groot dillema was er vrij recent en zou iedereen willen adviseren ga er heen en geniet van de overweldige schoonheid van dit gebied, maar wat is wijsheid. Voor mij is het de mooiste afsluiting na alle reizen over de wereld die ik heb gemaakt .fred

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.