Vanuatu bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Vanuatu is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Vanuatu zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Vanuatu, kun je zien waar je het best in Vanuatu naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Vanuatu als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Pentecost Island

Elk jaar bouwen de inwoners van Pentecost een stellage van planken en materiaal uit het woud, die fungeert als basis voor het naghol. Naghol is een soort bungeejumpen. Pas na zo’n sprong mogen jongens zich mannen noemen, bovendien zorgt het ritueel voor een goede yam-oogst zorgt (zie lokale gerechten). Voor je eigen (onderwater) duik moet je in Laone zijn. IN Hotwata vind je heetwaterbronnen en in Melsisi kun je kava- en cacaoplantages bekijken.

Siri Falls

Je moet een flink stuk hiken over het Gaua-eiland om er te komen, maar het resultaat loont:
een meer dan 120 meter hoge waterval stort zich tussen groen gebladerte door de diepte in.

Mount Garet

Deze actieve vulkaan ligt bij het Lake Letas, een indrukwekkend meer waar de omringende bergen in weerspiegeld worden. Het is het grootste meer in het Pacifisch gebied. Je kunt het met een kano oversteken en daarna de rokende vulkaan beklimmen.

Yasur Vulkaan

Als al dat geklim je iets teveel is en je wilt toch een vulkaan van dichtbij zien, dan biedt de Yasur uitkomst. Met je gehuurde 4WD kun je tot 150 meter van de krater komen! In tegenstelling tot de rest van het landschap van Vanuatu, is de omgeving er zo droog als een woestijn: de as die de rook meevoert doodt bijna elke vorm van vegetatie. De krater maakt een brullend geluid en magma komt uit gaten in de grond. Een spannende ervaring.

Larofa Dorp

Zie de inheemse manier van leven in dit oude dorpje. De mensen wonen in hutjes, dragen de plaatselijke klederdracht en eren oude tradities. Het enige oude gebruik dat is afgeschaft is kannibalisme, maar hierover hebben ze nog veel verhalen!

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Vanuatu voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Vanuatu