Vanuatu Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vanuatu

Gepubliceerd: 10 aug 2012
0

Vuur, aarde, lucht en water. Ver van hier, op de 82 eilanden van het bij velen onbekende en mystieke Vanuatu in de Stille Oceaan, beseffen de mensen nog de waarde van de basiselementen. Welkom in dit land van spectaculaire actieve vulkanen, turkooizen junglerivieren en prachtige zandbaaien. Een plek waar je de schoonste lucht ter wereld inademt en de inwoners nog in contact staan met de aarde.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Matthijs de Groot, Fotografie Louise ten Have

In je element

'Hier ligt voor een kapitaal!', roept Carlos, die naast mij zit op een omgelegde boomstronk.' Alles wat op die stapel ligt is heel veel waard'! Ik kijk naar de stapel kapitaal die pak hem beet 5 meter hoog en 3 meter breed is. Op het vuilbruin zanderige plein is het geheel op ingenieuze wijze opgestapeld zodat het niet zal omvallen. Samen met Carlos en de feestelijk aangeklede inwoners van twee dorpen wachten we op wat komen gaat. Hier op het eiland Tanna, in de stille zuidzee?, in het land Vanuatu weten ze dat allang. Dit is een eilandtraditie die geregeld voorkomt. Maar voor mij is het nieuw.

Gisteravond bij aankomst was de eerste indruk, dat het hier net zo westers is als het hoofdeiland Efate waar we vandaan kwamen. Maar die indruk veranderde snel. De onverharde weg, die ons en enkele incidentele pickup-wagens naar de ecolodge voerde, was grotendeels onverlicht.Om ons heen ongerepte natuur. Na slechts tien minuten had ik toch wel het idee dat je ver terug in de tijd gaat hier op Tanna. Door enkele peertjes licht van Kava-kroegen, een sterrenhemel die mooi weer voorspelde plus een prachtige maneschijn niets anders dan gezonde oude hoge bomen, rieten huisjes en dorpelingen die langs de weg naar huis toe liepen (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 26

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Vanuatu artikelen
Reisnieuws
3x vulkanisch vuurwerk op het randje

24 dec 2016, Het einde van het jaar is in zicht. Voor het echte vuurwerk ga je een vulkaan op! Spectaculairder kun je je het niet voorstellen. Hoofdredacteur Louise ten Have deelt haar favoriete hotspots.

0
Reportage
Fietsen op bountybestemmingen? Dat kan!

29 jan 2016, Die maagdelijke stranden op tropische droomplekken zijn er niet alleen om op te luieren. Volg het voorbeeld van de locals en stap op de fiets om het dagelijkse leven vanuit een heel andere hoek te ervaren.

0
Reportage
De vreemde rituelen van Vanuatu

23 nov 2015, Vanuatu, een archipel in de Stille Oceaan, wordt door bitter weinig toeristen bezocht, terwijl het een van de mooiste en meest gevarieerde landen ter wereld is. En een van de meest absurde...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.