Samoa bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Samoa is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Samoa zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Samoa, kun je zien waar je het best in Samoa naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Samoa als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De riffen van Aleipata

De zuidkust van Upolu biedt stranden waar je knikkende knieën krijgt van bewondering, met als hoogtepunt de riffen van Aleipata. Het turkooizen water vráágt om duikers en snorkelaars.

Apia

De hoofdstad van Samoa, Apia, ligt op het eiland Upolu en is de enige stad van de eilandengroep. Moderne en authentieke architectuur vullen elkaar aan en de stad heeft een aangename sfeer. Het is niet alleen de enige stad van Samoa, ook de enige haven vind je hier.

Meer zonder bodem

Ondanks de snel wisselende warme en koude waterstromen is het Lanoto’o een kratermeer vol goudvissen en andere vissoorten. Aan dit meer lag tijdens Duitse kolonisatie een romantische picknickspot voor verliefde stelletjes. Voordat je een dappere duik neemt in het verfrissende water, moet je wel bedenken dat de bodem van dit meer nooit gevonden is...

Pulemelei Step Piramide

Huur een jeep en volg de hobbelige route naar het grootste oeroude bouwwerk in Polynesië - de Pulemei Step Piramide op het eiland Savai'i. Er wordt gedacht dat slaven op Samoa de piramide bouwden toen de Tonganen (andere eilandengroep in de Stille Oceaan) over Samoa heersten, maar dit is nooit bewezen. De laatste jaren zijn begroeide delen van de piramide ontbost, zodat de enorme afmetingen van het monument nog meer opvallen.

Papasee'a Waterval

Voor sommige dingen ben je noot te volwassen. De Papasee’a Waterval is zo’n voorbeeld. Laat je keer op keer meevoeren met de waterval terwijl je van de gladde rots afglijdt, die uitmondt in een beschut grottenmeertje. Houd wel rekening met een flinke klim naar boven: een glibberige, steile rotstrap van 200 treden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Samoa voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Samoa