Salomonseilanden foto's & tips

'993583' door Esthers '993583' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Mbabanga eiland

Esthers

Mbabanga eiland, een laag gelegen atol in de Salomonzee vlakbij het plaatsje Gizo. Als je over het eiland wandelt kom je in het gelijknamige dorpje Mbabanga diverse bordjes ''tsunami warning'' tegen. Het eilandje is zo laag gelegen dat bij een tsunami alle dorpsbewoners naar het hoogste punt van het eiland moeten gaan en zo hoog is dat betreffende punt niet. Je hebt hier 2 kleinschalige toeristen accomodaties en binnen 1 uurtje loop je van de een naar de ander. Je komt mooie stranden tegen en je wandelt door de kokosnoten plantage's waarbij je op moet opletten voor vallende kokosnoten.

'977940' door Esthers '977940' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Bounty eilandje

Esthers

Op de Solomon eilanden voel je je vaak nog bijna een ontdekkingsreiziger. Er komen hier maar weinig toeristen. Degene die er komen zijn meestal Australiërs om te duiken. Wij zijn met een bootje naar de onbewoonde eilandjes in de buurt van Mbambanga eiland gevaren wat vlakbij het stadje Gizo ligt. Je kunt je naar een van de eilandjes laten brengen (bootje) en je waant je als een Robinson. Niemand te bekennen. Je kunt hier overal prachtig snorkelen of van het eiland/strand genieten. Na een paar uurtjes kan je je weer op laten halen en naar een ander eilandje laten brengen. De vorige foto met tekst was een verkeerd bestand, ik kon dit niet meer verwijderen, vandaar deze nieuwe upload.

'1003833' door Esthers '1003833' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Nusatupe terminal

Esthers

Nusatupe airport. Deze airport heeft wel iets weg van de setting van de serie ''death in paradise'' maar dan op de Salomon eilanden. We zitten te wachten tot een van de 4 vliegtuigjes die op de Salomon eilanden vliegt ons op komt halen. In het midden van het gebouwtje zie je een weegschaal staan, waarop iedereen en de bagage gewogen wordt voor de vlucht. We hebben uiteindelijk op dit vliegveldje een aantal uurtjes doorgebracht, daar er eerst een familie met een overledene (lees lijkenkist)voorrang kreeg. Bij het vliegtuigje wat aankwam, werden diverse stoelen gedemonteerd voordat de kist er in kon, samen met de familie. Deze werden naar een eilandje verderop gevlogen waar de uitvaart plaats kon vinden. Daarna kwam het het vliegtuig terug, de stoelen werden terug geplaatst en konden wij mee naar de Marovo lagoon.