Salomonseilanden bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Salomonseilanden is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Salomonseilanden zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Salomonseilanden, kun je zien waar je het best in Salomonseilanden naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Salomonseilanden als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Guadalcanal - Honiara

De hoofdstad van de Salomonseilanden is klein, maar fijn. De huizen variëren van krotten, tot huizen op palen, tot duurdere huizen op bergruggen. In het stadje kun je het nationaal museum bezoeken waar de kunstvoorwerpen van de Salomonseilanden te zien zijn of de botanische tuinen met veel orchideeën en andere planten uit het tropisch regenwoud.

Guadalcanal – Matanikau Falls

Op twee uur varen vanaf Honiara vind je de tweezijdige Matanikau watervallen. Het water klettert hier in een grot vol stalagmieten, zwaluwen en vleermuizen. Start op de weg van Chinatown naar Tuvaruhu, steek daar de rivier over en loop door tot de heuvelrug. Het is een steile tocht die je vanaf Tuvaruhu het beste met een gids kunt afleggen.

New Georgia - Kasi Maru

Het wrak van het Japanse koopvaardijschip in de Tweede Wereldoorlog is een populaire duikbestemming op een diepte van 15 tot 20 meter.

Ghizo - Toa Maru

Het Japans militair vrachtschip Toa Maru is in de Tweede Wereldoorlog gezonken. Het schip van 140 meter lang is nu een geliefde plek voor duikers, maar ook voor snorkelaars door de ondiepe ligging. Het schip ligt vijftig meter uit de kust, op een diepte van acht tot 38 meter. Het wrak is overgroeid met koraal, sponzen en dient als kunstmatig rif.

Malaita - Auki

Auki is een liefelijk provinciestadje op Malaita dat vroeger een omheining had om vijandige locals weg te houden bij nerveuze Europeanen, maar inmiddels is dat veranderd. Het stadje is echt een plaatje en móet vastgelegd worden op de foto.

Rennel – Lake Te Nggano

Het grootste zoetwatermeer van South Pacific ligt op Rennel. Het meer is de oude lagoonbodem en de kleine kliffen zijn de oude rif. Rondom het meer liggen vier dorpjes en vind je tientallen foto’s en orchideeën. Denk er wel goed over na voordat je hier heen gaat want reizen gaat moeilijk en kan erg duur zijn.

Marovo Lagoon

Deze lagoon staat bekend als ’s werelds langste lagoon. Uepi Island is een piepklein eilandje aan de rand van deze lagoon. Maar ook vele andere paradijselijke eilandjes kunnen bezocht worden met een bootje.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Salomonseilanden voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Salomonseilanden