Salomonseilanden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Salomonseilanden verdrinken

Gepubliceerd: 07 nov 2008
0

Een half miljoen bewoners van de Salomonseilanden zullen de komende jaren moeten verhuizen. Nu de zeespiegel vanwege klimaatverandering stijgt, lopen de eilanden in de Grote Oceaan langzaam onder water.

Huizen stromen onder
Dertig gezinnen zijn al verhuisd naar Malaita, een van de grotere en dus relatief veiligere eilanden van de archipel. Hun huizen lopen continu onder water en zullen binnenkort volledig verdwijnen.

Salomonseilanden
De Salomonseilanden zijn een eilandengroep in het westelijk deel van de Grote Oceaan, net ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea. De archipel bestaat uit twee rijen van zes grote eilanden en bijna duizend kleinere eilandjes. Een van deze eilanden, East Rennell, staat vanwege zijn schitterende natuur en koraal op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De eilanden worden regelmatig geteisterd door orkanen en ander natuurgeweld.
Vorige jaar april werden bewoners opgeschrikt door een zware aardbeving die door een tsunami werd veroorzaakt. Meer dan 50 mensen kwamen daarbij om en honderden gezinnen raakten dakloos.

Niet alleen de Salomonseilanden verdwijnen
Ook Papoea-Nieuw-Guinea is al begonnen met de evacuatie van inwoners van de langzaam wegzinkende Cartereteilanden. Kiribati, een andere eilandengroep in het zuiden van de Grote Oceaan, wordt ook bedreigd. De president van het eiland zei begin juni dat de 100.000 inwoners 'verloren' zijn. Hij vraagt om internationale hulp om iedereen te evacueren.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Salomonseilanden artikelen
Reisnieuws
Hier wil je overnachten: 8 paradijsjes aan het water

08 mrt 2016, Wakker worden midden in de natuur uitkijkend over prachtige zeeën of meren. Deze accommodaties aan het water garanderen een fantastisch verblijf. En het allerbelangrijkste wat er te vinden is: rust, rust en nog eens rust. Droom weg bij deze bijzo...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.