Papoea Nieuw Guinea bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Papoea Nieuw Guinea is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Papoea Nieuw Guinea zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Papoea Nieuw Guinea, kun je zien waar je het best in Papoea Nieuw Guinea naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Papoea Nieuw Guinea als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Owen Stanley Range

Op 4694 meter ligt de Mount Wilhelm, het hoogste punt van deze grote bergketen. Het is eigenlijk de oostelijke voortzetting van het Centraal Gebergte, met een bijzondere alpiene begroeiing.

New Britain en Bougainville

Twee eilanden die bij Papoea Nieuw Guinea horen en vrij bergachtig zijn. Veel van de kleinere, overige eilanden zijn atols. Een atol is een ringvormig koraalrif dat een lagune omsluit en oprijst uit zee.

Rivieren Fly en de Puari

De belangrijkste rivier van het land, de Fly, stroomt in het zuidwesten en Puari in het zuiden. De Fly is met zijn twaalfhonderd kilometer de langste rivier van Papoea Nieuw Guinea. De twee rivieren worden door inwoners veel gebruikt als vervoersweg.

Het Varirata National park

Dit is de thuisbasis voor vele verschillende vogels en wilde dierensoorten. Vogelsoorten als de brown-headed Paradise-Kingfisher, Chestnut-backed Jewel-babbler, Dwarf Whistler, Eastern Riflebird en Raggia’s Paradijsvogel wonen hier verstopt tussen de bomen.

McAdam Nationaal Park

Dit park staat bekend om zijn bamboe, dat tot op tweeduizend meter hoogte gedijt. Het park is niet groot, maar bevat wel wat wildlife als de cuscuses (een groot buideldier), echidnas (zoogdier dat eieren legt), cassowaries (loopvogels) en paradijsvogels.

Port Moresby

Deze hoofdstad is meer een verzameling van losse stadsdelen. De smalle straatjes en de ouderwetse richtingaanwijzers geven de stad een gemoedelijke sfeer. Paga Point bied je een uitzicht over de hele stad en is een geschikte plek om te picknicken. De locals komen hier zelf ook vaak om te picknicken.

Ela Beach

Bij toeristen en bij de bevolking zelf is dit de meest populaire strandbestemming van Papoe Nieuw Guinea. Het nadeel is wel dat er niet gezwommen kan worden. Windsurfen is de sport die hier het meest wordt beoefend.

Boroko

Het shopwalhalla voor de inwoners en toeristen van Papoea, hier vind je het grootste winkelcentrum. Alles wat je nodig hebt is in dit winkelcentrum te vinden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Papoea Nieuw Guinea voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Papoea Nieuw Guinea