Palau bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Palau is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Palau zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Palau, kun je zien waar je het best in Palau naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Palau als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Jungle

In de tropische regenwouden van Palau leven onder andere slangen, hagedissen en schildpadden. De planten- en dierenwereld in deze jungle behoren tot de rijkste en meest veelzijdige van Micronesië.

Koror

De hoofdstad van Palau oogt redelijk modern, doordat de Japanners hier de dienst uit maakten tussen de eerste en de tweede wereldoorlog. Tweederde van de 'Belauers' (inwoners van Palau) wonen in deze stad, voornamelijk jongeren die er heen trekken om te werken. De meesten vinden alsnog een baan buiten Palau, waardoor de stad een soort tussenstop is naar sociaaleconomisch betere oorden.

Rotseilanden

Het enige nationale park op Palau en daarmee meteen de trots van de eilanden. Hier vind je tweehonderd paddenstoelvormige, begroeide rotsen, waarvan er zeventig beschermd zijn. Grote kolonies zeevogels en waterschildpadden hebben hier hun thuis gevonden.

Duiken

Een van de dingen die je hier de hele dag door kunt doen is duiken. Er zijn genoeg wateren om te ontdekken en er is naar verluidt altijd goed zicht. Het duikwater bij Palau staat bekend om zijn steile wanden, grote vissen, 'blue holes', wrakken en koraaltuinen. Er zijn wel 1500 verschillende vissoorten te zien en achthonderd soorten koraal. Het duikgebied ‘Blue Corner’ staat bekend om de aanwezigheid van haaien, maar is tevens een van de populairste duikplekken van Palau. Naast de haaien in dit gebied leven in de wateren rondom Palau ook mantas en adelaarsroggen. De reden dat het naast deze haaien toch heel populair is, is de grote verscheidenheid aan tropische vissen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Palau voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Palau