Zuid West Nieuw-Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Truman Beach, 1 van NZ's beste 'geheime' locaties

Zuid West Nieuw-Zeeland,
Nieuw-Zeeland


Truman Beach is volgens mij 1 van NZ's best bewaarde 'geheimen'. Niet dat het zo afgelegen ligt, maar het staat niet in de meest geijkte reisboekjes over Nieuw Zeelands Zuider Eiland westkust. Het ligt slechts ongeveer 1 km voor de 'Pancake Rocks', waar massa's toeristen wel de weg naartoe vinden.

Uit mijn blog: "De volgende ochtend ontbeten we met een stapel pannenkoeken, we zouden die dag de 'Pancake Rocks' bezoeken en we moesten ze natuurlijk wel kunnen herkennen! Eerst 1 van 's werelds mooiste coastlinedrives berijden, waarna we snel de door weer en wind gevormde rotsen zagen oprijzen. De zee er heerlijk tegenaan beukend om het geheel nog dramatischer te maken. Zo'n momentje van oeh en aah, verder versterkt door het naastgelegen Truman Beach, waar de klif helemaal rond is uitgesleten door diezelfde zee en wind, de boefjes. Plaatsen waar geologen hun vingers bij aflikken! Of gefrustreerd van raken, aangezien de vorming van de Pancake Rocks nog steeds een raadsel blijkt te zijn. Hoe dan ook, wij likten onze cameralens schoon om de mooiste platen te schieten."

Voor mij staat het de symbool voor de pracht van Nieuw Zeeland, aangezien dit soort pracht nog niet eens een massa attractie is!