Wellington

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wellington image

Lake Taupo, Tongariro NP en Wellington

Wellington
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Lake Taupo, Tongariro NP en Wellington

Hoi luitjes, daar zijn we weer!

Na ons bezoek aan Rotorua zijn we zondag doorgereisd richting Lake Taupo en Tongariro National Park.
Aangezien onze rit dit keer niet zo lang zou zijn, ongeveer 2,5 uur hebben we eerst nog een ander Vulkanisch nationaal park bezocht ten zuiden van Rotorua genaamd Wai-o-Tapo NP. Wederom een erg mooi park, weer heel anders dan het Waimangu NP wat we de dag ervoor hadden bezocht. Dit park had juist weer modderpoelen, vulkanische poelen met kleuren van limegroen tot rood en geel gemixt door elkaar. Dat dit allemaal bestaat op deze aarde is soms niet te bevatten.
Om 10.15 is daar iedere dag een geiser te bezoeken omdat deze dan uitbarst met een straal van zo'n 20 meter. Vreemd dat die iedere dag op dezelfde tijd zijn ding doet....

Daarna hebben we onze eerste heftige attractie van NZ gedaan. Nee niet bungyjumpen, maar een tocht met een jetboot (die varen zo'n 80km per uur) de HUKAjet. Op weg naar Lake Taupo liggen namelijk de HUKA Falls waar wij dus met die jetboot op af gingen varen en vlak daarvoor een supersnelle 360graden spin maakten. Anouk was in het begin best effe zenuwachtig, maar dat is natuurlijk als je niet weet wat er staat te gebeuren, maar we vonden de rit beide echt onwijs gaaf! Soms leek het wel of de bestuurder ergens tegenaan ging varen met topsnelheid, maar dan ontweek hij het net weer op tijd. Op deze rivier stikte het van de zwarte zwanen en eenden, we zijn bang dat er op zo'n dag wel een paar het loodje leggen, wel beetje zielig eigenlijk... Maar de rit was super!!!

Toen weer verder met onze trip richting het Tongariro NP, hier zijn de drie hoogste vulkanen van het Noordereiland te vinden en dit park behoort tot 1 van de werelderfgoed gebieden van de wereld. De hoogste vulkaan, Mount Ruapehu, is bijna 2800meter hoog en is in 2007 nog actief geweest. De echte laatste eruptie was in 1995. Toen we aangereden kwamen zag het al wat bewolkt en lagen alle drie de vulkanen al met de top in de bewolking. Aangezien we de volgende dag de Tongariro Crossing wilden gaan maken, dat is een tocht van 17km over de laagste vulkaan heen met onwijs mooie uitzichten, zijn we meteen naar het infocentrum gegaan om het weersbericht voor de volgende dag te checken. Helaas zag het er niet mooi uit en konden we deze route dus niet gaan lopen, balen!!! Het zou gaan regenen en harde wind op de top, dus zijn we maar andere routes gaan lopen.
Het hotel waar we verbleven ligt op ruim 1100 meter, en daarmee is dit het hoogst gelegen hotel van NZ. Het hotel dateert uit de vorige eeuw en in die tijd is er volgens ons weinig meer aan gedaan, er was een sauna en hottub maar hebben nog nooit zoiets gezien. De hottub ruimte leek wel een vreemd vochtig hol...... Het personeel in het hotel was ook erg vreemd, of beter gezegd leek wel of ze een blik met nerds open hadden getrokken, ze konden zo meespelen als Orcs in de film Lord of the Rings. Een dikke Maori, een schele en een griet die zo lelijk was als de nacht, echt niet normaal zo'n raar zooitje.
Op maandag zat de lucht helemaal dicht en hebben we dus maar een wandelroute uitgezicht in het dal gedeelte naar een waterval. Voor het eerst hebben we ons dik moeten aankleden, handschoenen, muts alles is uit de koffers gekomen. Het is wel een enorm mooie omgeving en mooi bos, heeft ook wel weer wat als het regent, maar die warme soep in de middag ging er toch wel in na die wandeling. In de middag nog een andere wandeling gedaan naar een meertje.

Woensdag, vandaag dus, zijn we vertrokken met 10 graden vanuit Tongariro richting Wellington. Gelukkig klaarde het tijdens de rit al snel op en hadden we zelf 26 graden onderweg. Nu net aangekomen in de hoofdstad Wellington, ookwel genaamd de Windy City. Dat blijkt wel, want er staat hier een enorm harde wind. We hebben de stad al wat verkend en gaan vanavond een hapje eten met bekenden van Anouk haar werk. Vandaag is de laatste dag op het Noordereiland, want morgen nemen we de ferry naar het Zuidereiland. Dit wordt een overtocht van ruim 3 uur. Dus, tot op het Zuidereiland maar weer!!!!!!!!!!!!!!!

Liefs Dennis en Anouk

Foto's

2f174.jpg
2f174.jpg
Deanbanffer
1dedc.jpg
1dedc.jpg
Deanbanffer
b04a3.jpg
b04a3.jpg
Deanbanffer