Rotorua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

ONTMOETING met Maori Dan, die ons een jerrycan benzine verkocht toen bleek dat er geen benzinepomp in het national park Te Urewera aanwezig was.

Rotorua,
Nieuw-Zeeland


Nieuw Zeeland, Ruatahuna, National Park "Te Urewera".
Met onze camper reden we "een klein stukje het National Park in". Niet te ver, want we waren er ons bewust van dat we niet veel benzine meer hadden. Door de adembenemende pracht van de omgeving vergaten we dat gevaar een beetje, maar wat waren we opgelucht toen we na 20 km in de verte het eerste dorpje zagen, compleet met 4 (zeer oude) benzinepompen op een rijtje. Helaas, de pompen waren al sinds 15 jaar uit de running; het benzinestation was nu een klein motelletje + winkeltje voor de 300 omwonende Maori's (de Tuhoe-stam).
De eigenaar is rond gaan bellen om te vragen of er nog iemand "fuel" op voorraad had. Kort daarop kwam Dan speciaal voor ons van z'n jachtpartij terug en wees ons zijn huis, waar hij een jerrycan met 20 liter petrol had staan. Hij was trotser op zijn (eigengebouwde) huis + nieuwe aanbouw dan op het feit dat hij bereid was om zijn benzine aan ons te verkopen!
Ons geschenkje, een Holland-molentje-koelkastmagneet, en de foto die we van/voor hem maakten vond hij geweldig.