Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nieuw-Zeeland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nieuw-Zeeland, kun je zien waar je het best in Nieuw-Zeeland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nieuw-Zeeland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Noordereiland

Vulkaan bewandelen

White Island is een actieve vulkaan die bewandeld kan worden, maar met strenge veiligheidsinstructies. Er vinden geregeld aardbevingen en uitbarstingen plaats, alleen met speciale gidsen, een valhelm op je hoofd en een gasmasker op mag je het eiland op.

Surfen

De populaire surfspot Raglan heeft één van de langste golven van de wereld.

Hiken

Met een tocht van één dag door het vulkanische landschap van Tongariro NP zie je de Mount Ngauruhoe, loop je langs helder turkooise meren en heb je uitzicht over het Noordereiland.

Raften in grotten

In de grotten van Waitomo kun je verschillende activiteiten beoefenen. Je kunt abseilen, maar ook raften in de grotten.

Zuidereiland

Milford Sound

Niets voor niets zijn de Milford Sound fjorden één van de grootste toeristische trekpleisters van Nieuw-Zeeland. Tevens zijn deze fjorden het eindpunt van de Milfor Track, een driedaagse wandeling van Te Anau naar Milfor Sound. Deze wandeling kun je zowel met een gids maken als individueel.

Stewart Island

Stewart Island is een ongerept en praktisch onbewoond eiland ten zuiden van het Zuidereiland, bekend om zijn dieprode zonsondergangen.

Lord of the Rings-filmlocaties

Vergeet de werkelijkheid, onthoud de special effects en bezoek de filmlocaties van deze indrukwekkende filmtrilogie in Otago.

Routeburn track

Een van de meest gelopen trektochten door Nieuw-Zeeland, hij gaat door het Fiordland NP en Mount Aspiring NP. Je kunt de tocht in meerdere dagen lopen en er zijn ook meerdere mogelijkheden om te overnachten.

Walvissen spotten

Vanaf het Kaikoura schiereiland kun je uitstekend walvissen zien. Je kunt per boot het water op gaan, maar ook luxe per helikopter of vliegtuig.

Oparara Basin

Bij de Oparara rivier zijn meerdere kalksteen tunnels in het water. Indrukwekkend om te zien hoe deze tunnels zich hebben gevormd. De tunnels zijn per auto bereikbaar vanaf Karamea, een ongeveer 1 uur durende wandeling brengt je bij de tunnels.

Gletsjerskiën

De steile Fox en Franz Josef gletsjers kun je ontdekken met gletsjerski’s, klimmend of per helikopter.

Abel Tasman National Park

Abel Tasman NP is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland (Nelson). Prachtige gouden stranden, maar voor Nieuw-Zeelandse begrippen wat druk. Je kunt in het park meerdere (meerdaagse) trektochten maken.

Bay of Islands

De Bay of Islands is een subtropisch micro-regio die bekend staat om zijn adembenemende schoonheid en geschiedenis. Voor degenen die van stranden houden en activiteiten op of rondom het water is het een waar paradijs.

Lake Taupo

Lake Taupo is een groot meer, ideaal voor waterskiën, zeilen en kajakken. Bekijk de Maori rotstekeningen bij Mine Bay, die alleen kan worden gezien vanaf het water, tijdens een boottocht of kajakexcursie. De bossen rond het meer zijn ideaal voor wandelingen en om te mountainbiken.

Moeraki Boulders

Bij Moeraki, 40 kilometer ten zuiden van Oamaru, zijn enorme bolvormige keien verspreid langs het strand. Elke kei weegt enkele tonnen en is tot twee meter hoog. Vanaf het uitkijkplatform, slechts een paar minuten lopen door het bos, heb je uitstekend uitzicht op de keien. Als je geluk hebt, kunt je ook dolfijnen spotten in de golven.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Nieuw-Zeeland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Nieuw-Zeeland