Slimme papegaai steelt 850 euro image
Jacques plouvier

Slimme papegaai steelt 850 euro

Een papegaai heeft 1100 Nieuw-Zeelandse dollar gestolen uit de mobilehome van de Schotse Peter Leach. Dit is omgerekend ongeveer 850 euro.

Om de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland te fotograferen, parkeerde de reiziger zijn auto aan de Arthur’s Pass op het Zuiderland. Hij liet het raam open terwijl hij het beeld vastlegde. Op dat moment kwam de papegaai, de zogeheten Kea, om de hoek kijken.



Peter had niets door, maar een Canadees koppel liep voorbij en vertelde aan de Schot dat de vogel iets uit zijn huis op wielen had gestolen. ‘Het dier had zowat al het geld gestolen wat ik bij mij had.’ De gedupeerde toerist bewaarde zijn cash geld in een zakje dat hij op het dashboard had achtergelaten.


‘Ik probeerde mijn geld terug te krijgen door de diefstal aan te geven bij de Nieuw-Zeelandse politie, maar na een paar serieuze vragen, proestte de agent het uit’, zo vertelt Leach verder. ‘Gelukkig kon ik geld lenen van vrienden die op het Zuidereiland wonen.’


Deze vakantieganger had nog nooit van de Kea gehoord, maar deze dieren staan erom bekend dat ze op onbewaakte plekken rubberen dichtingen van auto’s slopen. De Kea is een van de slimste en creatiefste papegaaien.