Nieuw-Zeeland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Koop je eigen bergdorp in NZ

Gepubliceerd: 10 jul 2010
0

Een villa is zó vorige eeuw. Wie in 2010 geld op zijn of haar bankrekening heeft staan, koopt gewoon een heel dorp. In Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld.

Wie er altijd al van heeft gedroomd om burgemeester te worden, kan nu zijn kans grijpen. De Nieuw-Zeelandse Bill en Christine Hennah verkopen namelijk hun eigendom. Zij hebben het bergdorp Otira, gelegen in de bergen van Arthurs Pass National Park, in 1998 gekocht en opgeknapt. Nu gaan zij met pensioen en willen ze het dorp overdragen. De Hennahs zijn op zoek naar een koppel met veel energie en goede ideeen. Op de website TradeMe kun je bieden op dit aparte stuk onroerend goed.

Trein

Otira ligt hoog in de bergen in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Er leven nu 44 inwoners, waarvan de meesten een huis hebben gehuurd. Veel van de inwoners werken voor de lokale spoorweg. Twee keer per dag komt er een trein door het dorp om toeristen te brengen en halen. Rondom het gehucht ligt het nationale park Arthurs Pass, waar genoeg te doen is.

Eigen postkantoor

Degene die het dorp koopt, mag zich niet alleen de eigenaar van achttien huizen noemen, maar ook van een hotel, gemeentehuis, brandweerkazerne, postkantoor en buurtcafe. Net Monopoly in het echt, en dat alles voor omgerekend zo'n € 545.000. In de winter is het dorp soms voor dagen onbereikbaar doordat het dan flink kan sneeuwen. Dus als je van rust houdt, is Otira the place to be.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nieuw-Zeeland artikelen
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0
Reisnieuws
In beeld: ’s werelds kleurrijkste meren

01 dec 2016, Bij sommige meren lijkt het net alsof er een flinke bak verf doorheen is gegooid om die bijzondere kleur te krijgen. Niks is minder waar. Het water dankt haar kleur aan de natuur. Columbus brengt acht meren met alle kleuren van de regenboog voor j...

1
Bizar
Bijzonder: de 11 opvallendste meren en watervallen

07 nov 2016, Een meer in alle kleuren van de regenboog of een waterval waar je gewoon niet van af kan vallen. Water kan heel bijzondere vormen aannemen. Deze 11 merkwaardige meren en watervallen bewijzen het.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.