Nieuw-Zeeland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Koop je eigen bergdorp in NZ

Gepubliceerd: 10 jul 2010
0

Een villa is zó vorige eeuw. Wie in 2010 geld op zijn of haar bankrekening heeft staan, koopt gewoon een heel dorp. In Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld.

Wie er altijd al van heeft gedroomd om burgemeester te worden, kan nu zijn kans grijpen. De Nieuw-Zeelandse Bill en Christine Hennah verkopen namelijk hun eigendom. Zij hebben het bergdorp Otira, gelegen in de bergen van Arthurs Pass National Park, in 1998 gekocht en opgeknapt. Nu gaan zij met pensioen en willen ze het dorp overdragen. De Hennahs zijn op zoek naar een koppel met veel energie en goede ideeen. Op de website TradeMe kun je bieden op dit aparte stuk onroerend goed.

Trein

Otira ligt hoog in de bergen in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Er leven nu 44 inwoners, waarvan de meesten een huis hebben gehuurd. Veel van de inwoners werken voor de lokale spoorweg. Twee keer per dag komt er een trein door het dorp om toeristen te brengen en halen. Rondom het gehucht ligt het nationale park Arthurs Pass, waar genoeg te doen is.

Eigen postkantoor

Degene die het dorp koopt, mag zich niet alleen de eigenaar van achttien huizen noemen, maar ook van een hotel, gemeentehuis, brandweerkazerne, postkantoor en buurtcafe. Net Monopoly in het echt, en dat alles voor omgerekend zo'n € 545.000. In de winter is het dorp soms voor dagen onbereikbaar doordat het dan flink kan sneeuwen. Dus als je van rust houdt, is Otira the place to be.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nieuw-Zeeland artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

0
Video
Durf jij het aan? De grootste schommel ter wereld

05 aug 2016, In Queenstown in Nieuw-Zeeland vind je de allergrootste schommel ter wereld. Je schommelt maar liefst 275 meter (!) de diepte in. Je kunt kiezen: achteruit, vooruit of zelfs ondersteboven, mocht je zo'n daredevil zijn. Wauw, zou jij het aandurven?

0
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.