Motel weigert volledig dorp image

Motel weigert volledig dorp

In Nieuw-Zeeland heeft de eigenaar van een motel in Palmerston North na problemen met gasten uit Wainuiomata zijn complex gesloten voor alle zestienduizend inwoners uit deze plaats.

Nadat een sportteam van de middelbare school en een sportclub uit Wainuiomata overlast veroorzaakten, besloot eigenaar Steve Donolly een volledig verbod op te leggen voor alle bewoners van deze plaats. De eigenaar beschuldigt de sportieve jongeren van spugen, geluidsoverlast, het gebruik van vloekwoorden en het niet houden aan de regels.

Schuld van motelmanager
"Ik heb de laatste jaren ongeveer honderd bezoekers uit deze plaats ontvangen en misschien één van hen die wij aardig vonden. Ze zijn het niet waard en we zullen dezelfde maatregelen nemen tegen iedereen die ons zoveel stress bezorgt," zegt Steve Donolly. De directeur van de Wainuiomata middelbare school, gevestigd op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, reageert hierop door de schuld te geven aan de motelmanager: "Het zijn tieners dus er is altijd een bepaald niveau aan geluidsoverlast. De manager was onredelijk en zelfs vrij agressief".

Foto door marleenrobert.reisreporter.nl