Nieuw-Caledonië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nieuw-Caledonië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nieuw-Caledonië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nieuw-Caledonië, kun je zien waar je het best in Nieuw-Caledonië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nieuw-Caledonië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Grande Terre

Het hoofdeiland van Nieuw-Caledonië is na Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea het grootste eiland in het Pacifische gebied. Grande Terre betekent dan ook Groot Land. Het bestaat uit kustvlakten met een bergachtig binnenland. Grande Terre heeft veel te bieden. Van de bruisende hoofdstad Nouméa, tot Poum, de meest verlaten plaats op het eiland. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Blauwe Rivierenpark in het zuidwesten van het eiland.

Parel van de Pacific

Île des Pins ligt zeventig kilometer ten zuiden van Grande Terre. In vijftien minuten vlieg je naar dit droomeiland. Het heeft de mooiste stranden en baaien van de complete eilandengroep. Reizigers vinden de plaatselijke bevolking op dit eilandje doorgaans een stuk vriendelijker dan op bijvoorbeeld Grande Terre, waar de locals ietwat stug kunnen overkomen.

Loyalty Eilanden

De drie hoofdeilanden Lifou, Maré en Ouvéa zijn al wild en ongerept, maar het eiland Tiga overtreft alles. Een groot deel van deze kleine atol is beschermd en er zijn geen officiële accommodaties. De Tiganen staan echter met een glimlach toe dat je ergens je tentje opzet, het loopt in hun wereld immers verre van storm wat toeristen betreft.

Nationaal Park Rivière Bleu

Dit beschermde park is ideaal voor natuurliefhebbers. Het is de thuishaven van veel verschillende vogels, waaronder de nationale vogel, de Kagu.

St Joseph’s kathedraal

De St Joseph’s Kathedraal staat in Nouméa op een heuvel en geeft een prachtig uitzicht over de stad. De kathedraal is in 1888 gebouwd.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Nieuw-Caledonië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Nieuw-Caledonië