Frans-Polynesië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Frans-Polynesië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Frans-Polynesië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Frans-Polynesië, kun je zien waar je het best in Frans-Polynesië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Frans-Polynesië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Tahiti

Tahiti is één van de bekendste eilanden van Frans-Polynesië en staat bekend om zijn exotische gerechten, uitnodigende bloemenkettingen en stranden gevuld met surfers. Toch zal de gemiddelde bezoeker van dit eiland verbaasd zijn over de stranden, deze zijn namelijk diepzwart van de lava wat een prachtig contrast vormt tegen de felgroene beplanting en de helderblauwe zee. Het eiland is een perfecte locatie voor de professionele surfer of voor die eerste surflessen. Je vindt hier zowel de beginners golven als ’s wereld gevaarlijkste en beste golven, Teahupoo. Ook voor de niet-surfers is dit een prachtig spektakel om te zien.

Pape’ete

Pape’ete is de hoofdstad van Frans-Polynesië en is gelegen op Tahiti. De lokale markt in de stad is één van de leukste bezienswaardigheden in de stad. Het leukste tijdstip om Marché de Pape’ete op Tahiti te bezoeken is zaterdagmorgen, als de lokale bevolking van buiten de stad naar de markt komt. Waan je tussen de grote hoeveelheden groentes, fruit, vlees en vis beneden en loop naar boven voor kleding, sieraden en andere snuisterijen.

Musée de Tahiti et des îles

Vlakbij Pape’ete staat het Musée de Tahiti et des îles, hier kun je alles ontdekken over de geschiedenis en geologie van Tahiti en het gebied eromheen. In het museum vind je kunst, cultuur en binnen- en buitententoonstellingen.

Heivafestival

Jaarlijks is het eind juni of eind juli een maand feest in het archipel. Voor de viering van de Maohi cultuur komt bevolking van ver naar Pape’ete en een paar omliggende eilanden voor een programma vol festiviteiten. Zowel aan traditionele dans- en zangwedstrijden als andere activiteiten en workshops doen de locals dan mee.

Kathedraal

Saint-Michel kathedraal in de stad Rikitau, Mangareva, staat symbool voor de ‘single-minded’ obsessie van Vader Lavon, de eerste leider van de Katholieke missie. Het gebouw passen wel 1200 mensen, meer dan er op het eiland wonen.

Bora Bora

Bora Bora staat met recht bekend als één van de mooiste eilandenter wereld. Omringd door kleine onbewoonde bounty eilanden en koraalriffen staat dit eiland ook bekend om zijn luxe. Op Bora Bora zijn er verschillende hotels op het stand gevestigd, één voet buiten de deur en je voelt het zand tussen je tenen. Ook de beroemde watervilla’s bevinden zich hier. De ideale locatie, maar zo denken meer mensen erover. Wil je volledige rust, ga dan naar motu: een ‘ring’ om het eiland heen.

HuahHine

Het ingedutte havenplaatsje Fare, Huahine, is de ideale locatie om even op adem te komen. Er is vrijwel niets te doen in dit gemoedelijke dorpje, maar de relaxte sfeer moet je meemaken. In de lucht hangt een geur van hamburgers en verse vis, je hoort de bas van Tahitische reggea, mannen en vrouwen praten over onbenulligheden en kinderen spetteren in de lagoon.

Mo’rorae

Mo'orea staat bekend als een kindvriendelijk eiland. Deze zullen het dan ook geweldig vinden om met roggen te zwemmen in de helder blauwe zee, overigens is dit ook voor volwassenen een leuke ervaring.

Fatu Hiva

Vanaf de bergtoppen van Fatu Hiva heb je een geweldig uitzicht over een groot gebied. Het is erg moeilijk om op dit eiland te komen, maar als je er dan bent, wil je ook niet meer weg. Om er te komen kun je een privévliegtuigje proberen te huren.

Weefsels

Manden, hoeden, daken en muren worden allemaal gemaakt door de vrouwen. Palmbladeren worden gebruikt voor het grove werk en bamboe voor de details. Het echte fijne komt j de zuiderlingen, omdat zij vrijwel geen grote bladeren gebruiken.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Frans-Polynesië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Frans-Polynesië