7 bijzondere overnachtingen op de Cookeilanden image
Claudia

7 bijzondere overnachtingen op de Cookeilanden

De Cookeilanden heeft slechts vijftien spectaculaire eilanden en dertienduizend inwoners, maar die zijn wel uitgesmeerd over een gebied zo groot als West-Europa. Van de drie eilanden die Columbus heeft bezocht heeft Rarotonga een geweldig bergachtig binnenland met rauwe pieken en bultruggen rond de riffen, Aitutaki de mooiste lagune ter wereld en Atiu de mooiste grotten. Dit zijn de leukste overnachtingen volgens de redactie van Columbus Travel.



De Cookeilanden zijn een avontuurlijke plek om te overnachten (Foto: Louise Ten Have © Columbus Travel) 



Rarotonga, hoofeiland van de Cookeilanden



1. Little Polynesian



Sfeervolle bungalows aan mooi stuk strand. Hotel heeft een supermooie infinity pool. Vermijd de tuinbungalows zonder uitzicht, vanaf € 368, www.littlepolynesian.com,



2. Moana Sands Beachfront Villas



Luxe appartementen voor vier personen aan het strand, vanaf € 222, www.moanasands.co.ck NB: Een voordelig en romantisch alternatief is het huren van een van de vele appartementen aan het strand, zeker wanneer je wat langer op het eiland verblijft.



Aitutaki, eiland met de mooiste lagune



3. One Foot Hideaway House/McBirney House



Eenvoudige bungalow direct aan spectaculair strand op verder onbewoond eiland aan mooiste baai ter wereld. Aanrader! Vanaf € 155, www.rarotongaaccommodation.co.



4. Aitutaki Lagoon Resort



Topklasse resort op eigen eiland met veel mooiere baai voor de deur dan de meeste resorts die aan de andere kant van het eiland liggen, vanaf € 346, www.aitutakilagoonresort.com Tip: als je het niet kan betalen, slaap dan bij de buren, www.samadebeach.com of www.ranginuisretreat.com (vanaf € 75) en ga naar het Aitutaki Lagoon Resort als bezoeker. Gratis en dezelfde baai!





Aitutaki, het eiland van de Cookeilanden met de mooiste lagune (Foto: Louise Ten Have © Columbus Travel) 



5. Pacific Resort



Zeer comfortabel klassiek resort aan de westzijde van de Cookeilanen. Mist wat couleur locale, vanaf € 628, www.pacificresort.com.



Atiu, de mooiste grotten van de Cookeilanden



6. Atiu Villas



Zes comfortabele bungalows met eigen keuken bij de gastvrije en zeer informatieve Roger en Kura. Met zwembad, € 112, www.atiuvillas.com.



7. Atiu B&B



Bij deze accomodatie logeer je bij de gezellige Marshall en zijn vrouw Jéanne thuis, € 62 incl. ontbijt, www.atiutoursaccommodation.com.