Cookeilanden bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Cookeilanden is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Cookeilanden zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Cookeilanden, kun je zien waar je het best in Cookeilanden naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Cookeilanden als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Island night

De Cookeilanden hebben niet zo’n wild nachtleven als wij gewend zijn in Nederland en daarom heeft bijna ieder hotel een island night. Voor een vaste prijs geniet je van het buffet en een dansoptreden. Meestal ligt deze prijs erg laag, rond de vijftien euro.

Cultural Village

Als je les wilt over de eilandencultuur van de Cookeilanden moet je in dit dorpje zijn. Het is speciaal voor toeristen gebouwd en bevat traditionele hutten. Je leert er van alles over de medicijnkunst van de Maori’s, oude vissertechnieken, houtsnijkunst, vuur maken en dansen. Er wordt alleen maar traditionele kleding gedragen en de officiële taal, Maori, wordt er gesproken.

'Town' Avarua

De hoofdstad van alle Cookeilanden ligt aan de noordkust van het hoofdeiland Rarotonga. Hier vind je allerlei restaurantjes, winkeltjes, een markt en wél een goed nachtleven. Alles ligt dicht bij elkaar in de buurt, zodat je nooit ver hoeft te lopen. De bewoners van Avarua noemen hun stad simpelweg ‘Town’: er is verder nergens een echte stad te vinden. Op Rarotonga is ook de internationale luchthaven, bij aankomst krijgt iedereen een bloemketting omgehangen.

Watersport

Duiken, snorkelen, surfen. Hier zijn niet alleen zijn de golven zeer geschikt, de bijzondere vissen het bekijken waard en het zicht geweldig: het water is ook nog eens lekker warm van temperatuur.

Wandelen en fietsen

Veel van de eilanden zijn geschikt om te wandelen en ook om te fietsen, mits je dit niet dagen achtereen wilt doen. De omgeving is mooi en de afstanden zijn klein. Wel vind je kilometers lange wandelpaden op de Cookeilanden, lang genoeg dus om je een hele tijd stapvoets te vermaken.

Trouwen

De Cookeilanden zijn beroemd om hun romantiek. Voor een waar sprookjeshuwelijk is dit de place to be. Compleet met champagne, bloemenkransen en rieten rokjes wordt de plechtigheid voltrokken. De Cookeilanden hebben naar vele meningen dé uitstraling en hét uiterlijk om jouw 'mooiste dag' te laten slagen.

Safaritours

Niet alleen Afrika is weggelegd voor de safari, ook op de Cookeilanden kan je een prima tour maken. Vanaf hoger gelegen gronden heb je een fenomenaal uitzicht over de azuurblauwe zee waarmee ieder eiland omgeven is. Daarnaast zie je de Wigmore’s watervallen en het groen van de binnenlanden. Kortom, tijdens deze safari is te zien dat de Cookeilanden meer te bieden hebben dan zon, zee en strand alleen.

National Museum of the Cook Islands

Het Nationale museum bezit kunst (vooral replica’s) afkomstig van de Cookeilanden. Er vinden tentoonstellingen en internationale shows plaats.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Cookeilanden voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Cookeilanden