Cookeilanden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Onverwacht gevaarlijke bestemmingen

Gepubliceerd: 17 okt 2011
2

Je hoeft geen expert te zijn om te bedenken dat sommige landen zoals Irak of Afghanistan behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn om te bereizen. Maar een beetje gevaar schrikt de avontuurlijke reiziger doorgaans niet af. Er zijn genoeg 'onveilige' landen, zoals Colombia of Zuid-Afrika, waar reizigers zonder enkele problemen doorheen reizen. Maar wist je dat sommige als veilig bestempelde landen stiekem ook een hoop gevaar dragen?

Statistieken tonen aan dat landen die worden gezien als veilig, eigenlijk helemaal niet zo ongevaarlijk zijn als je denkt. Columbus zette een aantal feiten op een rij die laten zien dat je je niet moet verkijken op de algemene veiligheid van een land.

Verenigd Koninkrijk

Engeland staat met stip bovenaan in de lijst van landen met gewelddadige criminele activiteiten. Per 100.000 mensen worden er 2.034 geweldsovervallen gepleegd. Een absoluut aantal van meer dan 1,1 miljoen per jaar, wat erop neerkomt dat er elke minuut minstens twee overvallen worden begaan. Engeland laat daarmee zelfs Zuid-Afrika, met zijn 1.609 overvallen, ver achter zich.

Spanje

Spanje registreerde tussen 2000 en 2006 maar liefst 732 terroristische aanslagen. Ter vergelijking: Pakistan had er 'slechts' 504.

Cook Islands

Het aantal verkeersdoden op de Cook Eilanden is 45 per 100.000 mensen. In Libië is dat 40,5 en in Irak 38,1. Dat maakt de Cook Islands tot de twee na gevaarlijkste plek om auto te rijden.

Azië

Statistieken tonen aan dat Azië het meest gevaarlijke continent ter wereld is, doordat er de meeste natuurlijke rampen plaatsvinden. Tussen 1979 en 2008 stierven er 380.000 mensen door aardbevingen, 230.000 door tsunami's en 429.000 door tropische stormen.

Verenigde Staten

Afgezien van landen in oorlog, is de VS het gevaarlijkste land door misdaad. Meer dan 200 miljoen mensen hebben een pistool in hun bezit, elke dag worden er ongeveer vijftig mensen vermoord en elke minuut wordt er aangifte gedaan van een overval.

Laten deze getallen je echter niet afschrikken, over het algemeen zijn toeristen hier niet bij betrokken. Dit artikel is voornamelijk bedoeld om je te laten zien dat niet alles is wat het lijkt en dat je altijd alert moet blijven tijdens het reizen.


Hoofdbeeld door: Publik16.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Cookeilanden artikelen
Reportage
Cookeilanden: welkom in het paradijs

11 okt 2015, Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte zandstranden en laidback vakantiesfeertje zijn de Cookeilanden alles wat je van een afgelegen archipel in de Pacific mag verwachten.

0
Reisnieuws
Cookeilanden - True blue

16 nov 2012, De 15 exotische Cookeilanden liggen halverwege Tahiti en Fiji, verspreid over een gebied ter grootte van West-Europa. Onlangs werden de wateren uitgeroepen tot het grootste zeereservaat ter wereld. Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte...

0
Reisnieuws
Louise en Matthijs vanuit de Cookeilanden

10 sep 2012, Oprichters, Louise en Matthijs zijn voor de Pacific-special in Columbus #37, die eind november verschijnt, op dit moment op de Cook Eilanden en stuurden ons deze foto. Louise fotografeert hier een local die een kokosnoot uit de palmboom aan het ha...

0

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Oh ja, in NZ ben je nergens veilig voor natuurrampen (leerde ik in het Te Papau museum in Wellington). Maar dit land zal niet snel op een lijst voorkomen omdat er natuurlijk (in verhouding) minder mensen overlijden dan het dicht bevolkte Azië, omdat NZ zo dun bevolkt is. In Azië sterven ook meer mensen doordat de landen armer zijn, waarschuwingen vaak te laat komen, huizen/gebouwen vatbaarder zijn voor vernieling.

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Ik had eens geïnformeerd toen ik op de Cook Eilanden was. Ik heb geen auto rijbewijs, maar ik kon hem daar zo halen als ik een theorieboek zou aanschaffen en zou slagen voor mijn theorie. Daarna is het gewoon een kwestie van een rondje rijden en je hebt hem. Persoonlijk zou ik mezelf dan niet helemaal vertrouwen op de weg, dus geen wonder dat er ongelukken gebeuren! Ik heb scooter gereden (kost 25 NZD voor een rijbewijs). Daarvoor moet je eerst een rondje rijden om een gebouw en dan krijg je hem. Mits je een motorrijbewijs hebt, dan hoeft dat niet.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.