West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duizenden pilaren in 'The Pinnacles'

West Australië,
Australië


De ‘Pinnacles’ is 1 van de mooiste natuurlijke fenomenen in Australie. Het park bestaat uit duizenden kalkstenen pilaren die soms wel 5 meter hoog kunnen zijn. Deze merkwaardige gevormde rotsen staan in een schitterend geel zandwoestijn. De vroege Hollandse zeevaarders geloofden in eerste instantie dat ze hier te maken hadden met een ruine van een stad. Later hadden ze pas door het het geen ruine was maar pilaren van fossiele plantenresten zijn.

Je kunt met eigen vervoer een rondje rijden door het park of een stuk gaan lopen door het bizarre landschap. De 4 km lange cirkelroute die je kunt rijden, is gemarkeerd met stenen. Overal in het park mag je je auto uit en kun je de meest vreemde foto’s maken van het ‘maanlandschap’. Je kunt een wandeling van 2 a 3 uur maken naar de ‘red, white and painted coloured deserts’. Neem dan wel minimaal een liter water en een kompas mee!

Bezoek het park ’s ochtends om grote groepen toeristen te vermijden en/of aan het einde van de middag wanneer met de lage zon het landschap zeer spectaculair is en de woestijn een warme kleur geeft.

De beste periode is de lente; augustus t/m oktober; het is nog niet te heet en er bloeien veel wilde bloemen. Hoewel er overdag weinig dieren zijn, heb je toch kans dat je een emoe, kangoeroe, reptielen en vogels ziet.

Het park ligt aan het prachtige ‘Hangover Bay’ waar gasbarbeques en houten tafels staan, tijdens de luch heb je een schitterend uitzicht over de woestijn. Natuurlijk kun je hier lekker gaan zwemmen, surfen, snorkelen of relaxen.

Het park ligt 245 km ten noorden van Perth (drie uur rijden), bij het plaatsje Cervantes. Er is 1 weg van 27 km naar de Pinnacles. Als je met een huurauto rijdt, zorg er dan voor dat in je verzekering staat dat je op gravel/zandwegen mag rijden.

In Cervantes zijn meerdere plekken om te overnachten. Wij hebben gestaan op de Pinnacles Caravan park

Parkinformatie: http://www.discoverwest.com.au/western_australia/pinnacles_desert.html Kampeerinformatie: http://www.totaltravel.com.au/link.asp?fid=617909