Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustwandeling Bondi naar Coogee Beach

Sydney,
Australië


Langs de oostkust van Sydney kun je een prachtige kustwandeling maken van de stranden Bondi naar Coogee. De tocht is 6 kilometer en in rustig tempo in 2 uur te doen, maar het zou zonde zijn om niet onderweg te stoppen. Langs de duidelijk aangegeven route zijn verschillende uitzichtpunten waar je zeker even wilt genieten van de prachtige natuur. Ook is het een idee om je zwemkleding mee te nemen en onderweg in de diverse baaien een verfrissende duik te nemen!

Langs de route rennen veel joggers, maar je hoeft echt niet topfit te zijn om deze wandeling te doen. Verdwalen is onmogelijk, overal kun je even zitten en de route gaat hier en daar maar een klein beetje omhoog (en, altijd goed om te weten, ook weer omlaag).

1. Kijk in Bondi naar de prachtige zee en begin je route aan je rechterhand. Loop langs de luxe club 'Bondi Icebergs' en daarna een stukje door de nóg luxere villawijk. Het eerste uitzichtspunt is 'Mackenzies Point '. Vanaf hier zie je Noord- en Zuid Bondi en hier zijn ook een aantal Aboriginal schilderingen te zien.

2. Het eerstvolgende strand dat je na een kleine afdaling tegenkomt is 'Tamarama Beach'. Dit is een klein strandje, dat vooral populair is bij de rijke en vaak ook beroemde lokale bevolking.

3. Na een korte klim kom je uit bij 'Bronte Beach', een strand met een stuk grasland waar je heerlijk kunt picknicken. Er is toezicht, dus blijf tussen de vlaggen zwemmen voor extra veiligheid. Er zijn ook een aantal gezellige cafés.

4. Na Bronte loop je langs rotsblokken die een eeuw geleden uitgehakt zijn om plaats te maken voor de tram. Ook bijzonder is het 'Waverley Cemetery', een van de duurste, maar ook mooiste stukken grond in Sydney.

5. 'Clovelly Beach' is een klein, beschermd strandje dat ideaal is om te zwemmen. Naast de zee is ook een zwembad gemaakt, waar je perfect baantjes kunt trekken.

6. In 'Gordons Bay' kun je niet echt zwemmen of zonnebaden, maar het is er ideaal om te snorkelen of te duiken. Onder water is er zelfs een natuurpad te vinden!

7. De laatste stop is 'Coogee Beach', een prachtig en rustig strand met een flink aantal cafés, restaurants en hotels.

Vanaf hier is het verder naar je volgende locatie of met bus 353 terug naar Bondi… maar de echte wandelfans lopen natuurlijk dezelfde route terug!