Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

3 continenten, 6 landen, 7 dagen, 636 euro.

Sydney
Australië
Markmywords

3 continenten, 6 landen, 7 dagen, 636 euro.

Hallo reisgenoten!

Ik ben al lang genoeg terug van mijn trip naar Amerika (Ja, foto's volgen nog) om een nieuwe reis gepland te hebben. Ook word het tijd voor een nieuwe tip, welke is ontstaan tijdens het plannen van mijn reis:

Als je naar Australië wilt, stap je vaak over op gave locaties (Hong Kong, Singapore etc.) Zelf boekte ik met cheaptickets.nl (ja, reclame. Maar ook gewoon waarheid) en kwam ik uit op een enkele vlucht naar Australië voor €640, maar met een overstap op Hong Kong. Ik kijk naar mijn reisgenoot die naast me zit, en vertel hem dat ik nog nooit in Hong Kong ben geweest. Hij ook niet. Het lijkt ons zonde om er dan maar 5 uur te zijn en onze ervaring met Hong Kong maar bij 1 kopje starbucks koffie en een vrij luxe toiletbeurt te laten. Daarom besluiten te kijken wat het kost om aparte vliegtickets te boeken: Amsterdam - Hong kong, en 2 dagen later: Hong Kong- Sydney.

Warempel! zelfde prijs! Boeken dus. Tijdens het boeken valt ons echter op dat we naar Hong Kong, over Moskou vliegen. Max zit nog steeds naast me en ik kijk hem aan: "Kerel, Ik ben nog nooit in Moskou geweest hoor?" Hij kijkt me aan met een enigszins ondeugend glimlachje: "Zelfde trucje doen?". Ah fijn. Tickets van Amsterdam naar Moskou, Moskou naar Hong Kong, Hong kong naar Sydney. Warempel! zelfde prijs.

Wat betreft Moskou-Hong Kong, hebben we keuze uit een overstap van 5 uur op Istanbul, of een overstap van 17 uur. Driemaal raden waar Max zit... Juist. Naast me. Ik zeg "Kerel, Ik ben nog nooit..- "Ja doen we" onderbreekt hij me.

Nu zijn we wat papier werk verder en lijkt onze "wereldtrip" opeens een feit. Ook krijgen we nog 5 uur Riga, Letland in de bonus (dat word krap, weet ik).

Mits je slim genoeg bent een doorlopende en annulerings reisverzekering af te sluiten i.p.v de individuele ticket verzekeringen, ben je in totaal maar 636 euro kwijt. Voor Moskou kost een visum ook nog wat tijd en geld. De visum procedure voor Istanbul staan ook wel bekend als "Men geve een Turk een tientje" en voor Hong Kong is zelfs helemaal geen visum nodig.

Heftig gaat het worden, en natuurlijk weet ik dat je "Moskou niet in 2 dagen kunt zien" Maar hey: 3 uur is al helemaal te kort. Dus, Moraal van dit verhaal. Iets met Carpe. Ja Carpe die Diem maar gewoon. Carpeën die handel.