Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

We did it, de Sydney bridgeclimb

Sydney
Australië
Ajvermeer

We did it, de Sydney bridgeclimb

Hallo, het volgende deel Sydney.
De dag begon vandaag heel mooi ik kon de zon al mooi op zien komen toen ik naar de douche ging.
Voordat ik echter terug was en mijn fototoestel had bemachtigd, wat een plekje onder ons bed heeft gevonden was er al de nodige bewolking voor getrokken zodat het maken van foto,s achterwege kon blijven. Er stond op dat moment een beste wind dus dat ging vrij snel.
Na het ontbijt het verhaal geplaatst wat jullie reeds hebben kunnen lezen over de eerste dag Sydney, had echter zoveel problemen met de verbinding dat de tekst wel op de blog terecht gekomen is maar de foto’s niet. Ik ga toch proberen om de achterstand in foto’s de komende dagen in te lopen zodat deze gelijke tred houden met de verhalen. Op de blog zit ook een aparte pagina om foto’s te uploaden maar ook dat werkte niet.
En dan nu het verhaal van vandaag: rustig ontbeten in de camper en daarna getracht de blog bij te werken daarna na c.a. 5 kwartier martelen met een onwillige verbinding richting stad getrokken. Nog steeds redelijk bewolkt maar toch gegaan. Op de ferrie een leuke familiefoto laten maken met de Harborbridge en het Operahouse als achtergrond. Daarna zouden we naar de zuidwest pilon gaan om vanaf daar de haven en het operahouse te bekijken. We hadden in Januari al op internet gekeken om de Bridgeclimb te doen maar internet gaf aan dat deze al was volgeboekt. Tot onze verbazing zagen we onderweg naar de Pilon dat erbij de ingang van de bridgeclimb een bord stond dat er nog plaatsen vrij waren voor de middag. Met zijn allen geen moment geaarzeld en direct naar binnen.
We startten in een van de laatste groepen en gingen met schemer naar boven. Een schitterende zonsondergang boven de blue mountains gezien en daarna in het donker echt boven op de brug gestaan. Wat een geweldig gevoel om vanaf dat punt over Sydney heen te kijken en dan te weten dat je 135 meter boven het water staat, echt een kick voor ons allemaal. Een geweldige happening met een heel divers samen gestelde groep. Amerikanen, duitsers, australiers ,een francaise en hollanders. Wat aan geeft wat een aantrekkingskracht deze excursie heeft op alle nationaliteiten welke er naar Sydney komen.
Aangezien zoiets 3,5 uur duurt daarna een snelle hap genomen bij mcD en daarna terug naar de Camper.Terwijl ik dit tik zit Gery al het totale reisverslag bij te werken en zet ik de tekst voor de blog alvast in Word om hem zo over te kopieren.
Morgenochtend wordt de diesel weer aangeslingerd en gaan we richting de Blue Mountains.
Voor degooglemap volgers vanuit Narrabeen via Mona Vale richting Katoomba en dan zoeken we verder in zuidwestelijke richting een nieuwe slaapplaats. Tot tikkens , de 4 “aussies”.

Foto's

1820a.jpg
1820a.jpg
Ajvermeer
b2f2e.jpg
b2f2e.jpg
Ajvermeer