Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Sydney verkozen tot beste stad

Gepubliceerd: 20 okt 2009
0

Sydney is voor het achtste jaar op een rij verkozen tot de beste stad ter wereld.

De havenstad aan de oostkust van Australië liet San Francisco, Parijs, Rome en Melbourne achter zich in de jaarlijkse poll van het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler.

Criteria

Meer dan 25.000 lezers van het Amerikaanse magazine brachten hun stem uit. Hierbij werd gelet op criteria als sfeer, vriendelijkheid, cultuur en bezienswaardigheden, restaurants en winkelen. San Franciso kwam als beste stad van de Verenigde Staten uit de bus, Vancouver werd verkozen tot beste stad van Canada. In Europa stond Florence aan kop, in Afrika was dat Kaapstad. Tot slot werd Ubud, dat ook het hoogste scoorde in de categorie 'vriendelijkheid', als beste stad in Azië beoordeeld.

Relaxte levensstijl

Volgens Minister van Toerisme van New South Wales Jodi Mckay genieten bezoekers van Sydney van de relaxte levensstijl, de beroemde bezienswaardigheden en de schoonheid van de stad. 'Deze prijs is een fantastische eer voor het toerisme en de gastvrijheidssector. Tevens bevestigt het wat veel inwoners al weten, namelijk dat Sydney de beste stad ter wereld is', aldus de minister. Het afgelopen jaar ontving de grootste stad van Australië bijna 2,6 miljoen internationale bezoekers.


Amsterdam

Onze eigen hoofdstad eindigde op de tiende plek van de ranglijst.


Foto door: Paskalkw.reisreporter.nlVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Deze festivals zijn een reis meer dan waard

29 apr 2016, De volgende vijf festivals bewijzen dat je geen dure muzikanten nodig hebt voor een mooi feest. Met kunst en cultuur in overvloed zijn ze een genot voor elke reiziger. En ook nog eens gratis te bezoeken.

0
Blog
Blog van de week: Sydney vanuit een ander perspectief

04 mrt 2016, Columbus Reisreporter Mark van der Schaaf zoekt de hoogtes op in het mooie Sydney, Australië. Dit doet hij niet alleen voor zijn plezier, maar ook om wat Australische dollars bij te verdienen. Lees in de Blog van de week hoe Mark zijn nieuwe bijb...

0
Video
Video: Oud en Nieuw over de wereld

31 dec 2015, Vuurwerk is onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling. Dat de overgang naar het nieuwe jaar niet alleen in eigen land groots wordt gevierd bewijst het volgende filmpje waarin vuurwerkshows in steden over de hele wereld op een rijtje worden geze...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.