Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Sydney in rode mist

Gepubliceerd: 23 sep 2009
0

Sydney is woensdag overvallen door een storm van rood zand. Auto's, huizen, kleren en mensen zijn bedekt door miljoenen rode korrels.

De stof is afkomstig van twee rivieren, op ruim 2400 kilometer afstand, die zijn overstroomd. Dat de korrels zo'n grote afstand hebben weten af te leggen, is uitzonderlijk, zeggen experts. De vervuiling van de lucht ligt momenteel 1500 keer hoger dan normaal. Mensen met longziekten en ademhalingsproblemen wordt geadviseerd binnen te blijven.

Nevel

De rode nevel zorgt voor een totale verkeerschaos. Er is gewaarschuwd voor extreem slecht zicht op de weg, veerboten varen niet en vliegtuigen worden omgeleid naar vliegvelden buiten Sydney.

Overwaaien

Wanneer de storm zal wegtrekken is nog niet duidelijk. Er wordt nog steeds gewaarschuwd voor harde windstoten.

Bekijk de foto's
Bekijk de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1
Video
Een ongewone vriendschap in een Australisch wildlifepark

13 nov 2016, In het Australische Wildlife Park Symbio hebben twee verschillende dieren elkaar helemaal gevonden. De schattige koalabeer en de prachtige vlinder lijken geen genoeg te krijgen van elkaar en zoeken elkaar steeds weer op. Hier kun je toch naar blij...

0
Bizar
Overnachten in het Sydney Opera House! Straks kan het

04 nov 2016, Stel je voor: een slaapfeestje in ’s werelds meest bekende operagebouw. Dit is in de toekomst misschien wel mogelijk. Het Sydney Opera House wil namelijk gasten uitnodigen om de nacht door te brengen in het iconische gebouw.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.