Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Sydney in rode mist

Gepubliceerd: 23 sep 2009
0

Sydney is woensdag overvallen door een storm van rood zand. Auto's, huizen, kleren en mensen zijn bedekt door miljoenen rode korrels.

De stof is afkomstig van twee rivieren, op ruim 2400 kilometer afstand, die zijn overstroomd. Dat de korrels zo'n grote afstand hebben weten af te leggen, is uitzonderlijk, zeggen experts. De vervuiling van de lucht ligt momenteel 1500 keer hoger dan normaal. Mensen met longziekten en ademhalingsproblemen wordt geadviseerd binnen te blijven.

Nevel

De rode nevel zorgt voor een totale verkeerschaos. Er is gewaarschuwd voor extreem slecht zicht op de weg, veerboten varen niet en vliegtuigen worden omgeleid naar vliegvelden buiten Sydney.

Overwaaien

Wanneer de storm zal wegtrekken is nog niet duidelijk. Er wordt nog steeds gewaarschuwd voor harde windstoten.

Bekijk de foto's
Bekijk de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Deze festivals zijn een reis meer dan waard

29 apr 2016, De volgende vijf festivals bewijzen dat je geen dure muzikanten nodig hebt voor een mooi feest. Met kunst en cultuur in overvloed zijn ze een genot voor elke reiziger. En ook nog eens gratis te bezoeken.

0
Blog
Blog van de week: Sydney vanuit een ander perspectief

04 mrt 2016, Columbus Reisreporter Mark van der Schaaf zoekt de hoogtes op in het mooie Sydney, Australië. Dit doet hij niet alleen voor zijn plezier, maar ook om wat Australische dollars bij te verdienen. Lees in de Blog van de week hoe Mark zijn nieuwe bijb...

0
Video
Video: Oud en Nieuw over de wereld

31 dec 2015, Vuurwerk is onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling. Dat de overgang naar het nieuwe jaar niet alleen in eigen land groots wordt gevierd bewijst het volgende filmpje waarin vuurwerkshows in steden over de hele wereld op een rijtje worden geze...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.