Queensland

overleven op fraser island deel 2

jonneke was hier op 2008-12-20 Gepost op: 2008-12-20 0 reacties.
(Nou mensen, hier is dan het langverwachte deel 2!! :P)

... We hadden dus een plekje gevonden om te kamperen. Daar moesten alle tenten opgezet worden en er moest gekookt worden. Nou, dan zie je echt goed hoe verschillend mensen zijn in een groep. Sommige mensen gingen gewoon op hun kont zitten toe te kijken hoe de anderen al het werk deden. Diezelfde mensen stonden wel vooraan in de rij als het eten klaar was. Best grappig om te zien eigenlijk. Die eerste avond zagen we wat dingo's op het strand lopen (staat er om bekent) en hebben we heel veel spelletjes gedaan met alledrie de groepen.
Had de hele dag opgetroken met de 3 andere Nederlandse meisjes waar ik het heel goed mee kon vinden.
De tweede dag was iedereen rond 6 uur weer wakker (je werd daar echt je tent uitgebrand) maar we konden om half 12 pas weer gaan rijden. Toen we wakker waren gingen we dus eerst maar naar een creek in de buurt om af te koelen. Je kunt daar namelijk niet in de zee zwemmen in verband met de haaien en kwallen. Toen we terug kwamen zagen we iedereen omhoog kijken naar de zon. Daar zat namelijk een perfect ronde regenboog omheen, heel gek. Heb echt nog nooit zo iets gezien. Het was heel mooi en heb er heel wat foto's van gemaakt (helaas komt het op een foto nooit zo goed over).
Om half 11 gingen we alles weer afbreken en toen dat gebeurt was konden we weer gaan rijden. Eerst gingen we onze flessen water bijvullen want we waren zo ongeveer uitgedroogd. Ze geven je maar 1 jerrycan mee van 5 liter en dat is voor 11 mensen wel heel weinig. Vooral omdat er bijna nergens drinkwater is op het eiland.
Daarna gingen we ergens naartoe waar je kon zwemmen. We moesten alleen wel eerst een uur lopen om er te komen en dat was best warm, haha. Toen we eenmaal aankwamen was het wel heel mooi. Ook lekker verkoelend om in het water te springen.
Om 3 uur moesten we weer verder om een kampeerplek te zoeken. Na lang zoeken hadden we er eindelijk een gevonden en we kamen er na een uurtje achter dat het middenin een dingo teratorium was. Dat was best grappig want die beestjes zijn enorm nieuwgierig dus ze komen heel dichtbij (ze willen ook graag al je eten stelen). Je mag ze niet lokken en aaien omdat ze wild zijn.
Die avond weer wat spelletjes gedaan op het strand. Erg gezellig maar ook erg vermoeiend dus iedereen ging al vroeg naar bed.
Sommige mensen waren bang voor de dingo's wat erg grappig was. Die beestjes doen echt niks zolang je geen eten in je tent legt. 1 Meisje beweerde dat er een dingo aan haar tenen had gelikt die nacht, echt onzin haha.
De volgende dag moesten we om 5 uur opstaan omdat we voor 7 uur het strand af moesten zijn. Na het ontbijt snel alles in gepakt en toen konden we weer op weg. Dat was het moment waarop we erachter kwamen dat we de hele tijd in 2wheel drive hadden gereden. Een of andere flapdrol in de groep (die "alles zo goed wist") had het namelijk niet goed ingesteld de eerste dag. Dat verklaarde wel waarom we zo vaak vast zaten, haha. Het reed wel een stuk makkelijker toen 'ie in 4wheel drive stond.
Dit keer moesten we het binnenland in om naar lake mckenzie te gaan. We kwamen op een enorme hobbel weg waar geen einde aan leek te komen. Gelukkig kon ik voorin zitten waardoor ik geen last had van wagen ziekte, maar het leek wel een soort kermis atractie! Toen we bij lake mckenzie aankwamen konden we daar weer een paar uur relaxen en zwemmen, altijd lekker. Het water is daar echt heel erg blauw, mooi om te zien.
Na een paar uur moesten we terug naar Rainbow Beach. Eerst terug naar het hostel om alle tassen te dumpen en toen door naar de auto garage om de auto af te leveren.
Die avond nog lekker gefeest met iedereen uit de groep ookal was iedereen erg moe.

Fraser Island zelf viel al met al een beetje tegen. De natuur is niet bepaald spectaculair (alleen maar zand..) Maar omdat we zo'n goede groep hadden was het ontettend leuk en gezellig!


xx
0
0

Foto's bij dit blog

Ja, soms moet je duwen, haha.
De groep.
Wedstrijdje met Nina en Simone.
Rennen! Nina, Simone & ik.
Alle blogs van jonneke
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.