Queensland

Whitsunday Islands

jonneke was hier op 2008-12-06 Gepost op: 2008-12-06 0 reacties.
Lieve mensen,
de zeiltrip was echt geweldig! Fijne boot, leuke mensen, goede crew, lekker weer.. wat wil je nog meer?!
We vertrokken woensdag middag om 4 uur. Eerst kregen we wat uitleg over de boot en veiligheid enzo en toen konden we vertrekken. Het was echt enorm lekker weer dus iedereen lag binnen 5 minuten op het dek te relaxen. Omdat er redelijk wat wind stond konden we ook echt zeilen, dat was wel gaaf.
Die dag hebben we verder niet zo veel meer gedaan. Beetje met iedereen kennis gemaakt en op het dek liggen zonnen.
Bij Hook Island (captain hook -> ja, die van peterpan!) zijn we gestopt en daar hebben we ook geslapen (op de boot). Ik had m'n eigen slaapzak bij dus ik kon op het dek slapen. Dat was echt super mooi, ik heb nog nooit zo'n heldere sterrenhemel gezien! De volgende dag deed m'n rug wel een beetje pijn want we hadden geen matrassen op het dek, haha.
De tweede dag gingen we naar Whitehaven Beach, daar ligt het fijnste zand ter wereld. Je kunt er je zilverwerk mee oppoetsen en het schijnt ook goed voor je tanden te zijn (dat heb ik niet geprobeerd hoor, haha). We konden daar zwemmen en na 2 uur moesten we weer terug naar de boot.
Daarna gingen we naar een of ander strandje waar we konden snorkelen. Daar zwommen ook 5 dolfijnen! Dat was echt gaaf om te zien.
Het snorkelen was erg leuk, maar helaas niet zo mooi als in Cairns. Daar werd je namelijk ergens in het open water gedropt het hier zat je gewoon aan een strandje. Heb wel een paar mooie vissen gezien en je kon hier ook dichter bij het koraal komen omdat het meer aan de oppervlakte lag. Na een uurtje ben ik terug naar de boot gegaan en in slaap gevallen op het dek. Dat moet je dus echt nooit doen. Ik leek net een tomaatje toen ik wakker werd, haha. Gelukkig is het onderhand wel wat minder maar ik had m'n lippen ook flink verbrand en die waren vanochtend helemaal opgezwollen.. niet bepaald charmant!
Toen iedereen weer terug was op de boot begonnen de drank spelletjes (party boot he :P). Omdat we nog niet hadden gegeten was iedereen al vrij snel aangeschoten wat erg grappig is op een boot (je kunt niet zien of iemand scheef loopt omdat 'ie dronken is of omdat de boot heen en weer gaat). Hebben de hele avond spelletjes gedaan en die avond weer op het dek geslapen ('s nacht kwamen er ook nog wat dolfijnen naast de boot zwemmen).
De derde dag gingen we naar een strandje waar we weer konden zwemmen en snorkelen en heel veel mensen hebben daar zee schildpadden gezien (ik helaas niet). Na anderhalf uur moesten we weer naar de boot en gingen we terug naar Airlie Beach.
We hadden die avond ook meteen een "reunie": iedereen kwam om half 8 naar Magnums (het hostel waar ik ook verblijf) en daar kregen we gratis drank en kortingsbonnen voor een restaurant in de buurt. Het was een erg gezellig avond maar ik heb het niet te laat gemaakt want ik was nogal gaar van het zeilen (je slaapt toch niet zo lekker op een boot).
Vanmiddag pak ik de bus naar Rainbow Beach en van daaruit ga ik naar Fraser Island (volgende week zondag, eerder hadden ze geen plaats).

Liefs!
0
0

Foto's bij dit blog

Fijn zand!
Whitehaven Beach.
Gezelligheid op de boot.
Alle blogs van jonneke
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.