Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Devils Marbles

Northern Territory,
Australië


Deze foto is ruim 10 jaar geleden gemaakt tijdens een overnachting bij Devils Marbles. De zonsondergang in Australie brengt ongelooflijk mooie kleuren met zich mee! Ondanks dit een foto is die ik heb omgezet van een negatief naar digitaal waren de kleuren echt! Schitterend warm oranje!

Het Devils Marbles Conservation Reserve herbergt formaties van wonderlijke, natuurlijk geronde stenen (boulders ofwel keien). Deze keien verschillen in doorsnee van enkele decimeters tot wel 7 meter. Het is een betoverend gezicht om deze "knikkers van de duivel" op de platte Australische vlakte te zien liggen. Ze bevinden zich ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Tennant Creek en 10 kilometer ten noorden van de nederzetting Wauchope, in de provincie Noordelijk Territorium.

De lokale Kaytetye-Aborigines noemen deze keien Karlu Karlu. Voor hen zijn ze de eieren van de Regenboogslang, die hier in de Droomtijd is geweest, en is dit een heilige plaats. De Devils Marbles kunnen gezien worden als een van de oudste religieuze plaatsen ter wereld. (bron wiki)