Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Melbourne image

Melbourne

Melbourne
Australië
Jonneke

Great Ocean Road

Ok mensen, ik heb weer wat geld in deze gare computer gedaan dus als het goed is heb ik nu meer tijd voor een blog.
Ik zal jullie eerst maar eens vertellen over de Great Ocean Road die ik samen met Serena en Tiiu gedaan heb.
Het begon niet al te best.. de drie dagen voordat we op weg zouden gaan hadden we iets te veel gefeest dus we waren zo gaar als een baksteen toen we die zaterdag om half 7 opstonden. De vrijdag ervoor hadden we naar Bargain Wheels gebeld voor een auto en alles zou geregelt (d?) zijn. Toen we daar aankwamen ontkende de vouw die daar werkte dat we gebeld hadden, maar ze had nog wel een auto staan (een of andere koektrommel op wielen). Met de volle verzekering kwam het op een totaal bedrag van 270 dollar. Meer dan we die vrijdag hadden afgesproken, maar het moest maar. Er moest met een ceditcard betaald worden en gelukkig had Serena er eentje bij zich. Maar toen kwam het volgende probleem.. haar creditcard werkte niet. Toen hebben we op onze blote knietjes gesmeekt of we dan alstu, alstu, alstublieft cash konden betalen maar daar was geen sprake van.. "sorry girls, that's just our policy".. En bedankt..
Toen zijn we maar verder gaan zoeken en na 2 minuten hadden we al een andere garage gevonden. Europcar! 180 dollar inclusief verzekering en een super mooie auto.
Toen konden we eindelijk opweg. We zijn hard toeterend langs Bargain Wheels gereden en moesten toen op zoek naar de snelweg. Dat was ook niet heel makkelijk. Als je in 1 keer goed zou rijden doe je er geloof ik een minuut of 5 over. Ik denk dat wij er iets meer dan een uur over gedaan hebben, haha.
Toen we eenmaal goed zaten hebben we ook heerlijk 10 minuten spookgereden. We kwamen er pas achter toen er een taxi ons tegemoed kwam rijden op de "verkeerde" weghelfd. Toen Tiiu "we moeten links rijden in Australie!" schreeuwde gaf Serena een ruk aan het stuur en reden we weer netjes aan de goede kant.. (nouja, netjes.. er reed daar ook al een andere auto waar we bijna tegen aan knalde).
Verder ging het auto rijden best goed (afgezien van het feit dat we 3 keer met de handrem er nog op zijn weggereden :P).

Onze eerste stop was in Torquay, helemaal aan het begin van de Great Ocean Road. We hebben overnacht in een schattige bed and breakfast waar je voor 5 dollar mee kon eten. Dat was echt leuk; die vrouw had gewoon voor 30 mensen gekookt (aardappelen en bloemkool, dus ik voelde me thuis, haha).
De volgende ochten zijn we vroeg doorgereden en hebben bijna heel de Great Ocean Road gedaan. Wat is dat mooi zeg! Aan de ene kant van de weg de oceaan (super mooi, helder blauw) en aan de andere kant van de weg allemaal bergen. Om de 500 meter was er ongeveer een uitkijkpunt en ik denk dat we ook bijna overal wel gestopt zijn.
Een van de laatste stops was bij de Twelve Apostles. Ik kende het wel van de foto's, maar om het in het echt te zien was enorm indrukwekkend!
In Port Campbell was onze tweede overnachting. Dit keer was het in een backpackers hostel, in een dormroom (met z'n 8en op een kamer). De jongen naast mij snurkte echt als een beer dus die nacht hadden we alle 3 niet veel geslapen.
De dag daarop zijn we nog een klein stukje verder gereden, naar de londen brige en nog een paar dingen. Daarna zijn we weer op ons gemaktje terug naar Melbourne gereden. Helaas regende het die laatste dag wel een beetje maar aan de andere kant was het ook wel mooi omdat door de wind de oceaan ook heel wild was.
Terug in Melbourne was het ook nog een heel gedoe om ons huis te vinden maar uiteindelijk is het binnen 1,5 uur gelukt!

(even tussendoor: ik heb nog maar 8 minuten dus ik ga er nu maar weer een einde aan breien)

Vandaag zijn we naar Cairns gevlogen, de vlucht is goed bevallen. Ik geloof dat het hier wel 80 graden is, de mussen (koala's) vallen van het dak.
Heb al een paar leuke trips in gedachte zoals bijvoorbeeld met een kabelbaan door het regenwoud.
Maar beste mensen, daar vertel ik wel over als het zo ver is.. Nu ga ik slapen!

Tot de volgende keer!

p.s. ik heb geprobeerd wat foto's te uploaden maar deze computer is zo traag dat het er maar een stuk of 3 zijn..