Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Melbourne image

Melbourne

Melbourne
Australië
Jonneke

gratis brood en zingende mexicanen

Lieve mensen,
daar ben ik weer hoor...
Gisteren hadden we een feestje op de campus bij Franse vrienden van Loes. Het was heel erg gezellig en we hebben foto's bekeken van de great ocean road trip die ze met z'n allen gedaan hebben. Super mooi! Nu heb ik nog meer zin om te gaan! We hebben trouwens niets meer van die jongens gehoord dus we hebben besloten om samen met Serena een auto te huren en dan met z'n 3en de trip te doen.
Maargoed, na dat feestje zijn we nog even uit geweest. Naar de Nevermind, een soort la strada. Echt gaaf daar! Met 2 dakterassen. Toen we terug naar huis liepen kwamen we langs een bakkerij en dat rook echt super lekker! Johannes was nogal dronken en hij ging staan bedelen voor de winkelruit. De man die daar werkte, een oud Koreaans mannetje, riep iets naar ons dus we dachten dat 'ie boos was maar toen kregen we ineens 2 krenten broden van hem, gewoon gratis! Echt heel erg lekker, nog warm enzo. En toen riep hij ons terug voor een derde! Echt prachtig was dat.
De volgende ochtend hebben Loes en ik er wentelteefjes van gebakken, iedereen hier in huis is daar nu echt fan van, echt leuk.
Vandaag zijn we weer al te laat opgestaan, haha. We zijn ook weer naar st. Kilda geweest omdat het zulk lekker weer was. We hebben daar een rondje gelopen en zijn toen op het strand gaan chillen met een broodje. Er waren een paar Mexicanen met een gitaar en die waren steeds liedjes aan het zingen en aan het dansen. Dat was echt heel erg leuk want iedereen die langs kwam werd helemaal enthousiast en ging mee dansen en zingen. Toen Tiiu en ik weg wilden gaan kwam 1 van die mannetjes naar ons toe en zei: 'Can we sing a song for you? It's about beautiful womans' (hij wilde maar niet geloven dat het woord womans niet bestaat :P) dus wij zo: 'ehm yeah ok, why not..' Dus gingen ze zo een liedje voor ons zingen in het Spaans en het was echt super vals maar wel lief dus deden we maar net of we het mooi vonden, haha.
Nou, toen zijn we maar weer eens naar huis gegaan en hier zit ik dan weer. Om 12 uur 's nachts in de tuin in m'n hemdje. Australie is echt te relaxed!
Het valt me trouwens wel op dat hier super veel barbie-meisjes rond lopen. Ze lijken allemaal uit het programma 'my super sweet 16' te zijn gestapt. Als je naar die gesprekken luistert komt er in ongeveer elke zin: 'so I was like.. oh-my-god' voor. Er is hier ook heel erg veel racisme, dat had ik echt niet verwacht! Maargoed, gelukkig zijn de mensen waar we op dit moment mee optrekken wel leuk :D.
We hebben net besloten dat we morgen voor de verandering weer maar eens naar st. Kilda gaan en dan Bennie meenemen met z'n gitaar. Dat wordt vast gezellig.
Nou menschen.. dat was het wel weer voor vandaag. Nog steeds niet echt veel spannends helaas maar dat komt vanzelf wel, haha. Voor nu chill ik 'm nog even!
Cheers!
xx, liefs.