Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Melbourne image

Melbourne

Melbourne
Australië
Jonneke

toch nog maar een berichtje

Lieve mensen,
de laptop is weer opgeladen dus ik bedenk me net dat ik nog best wel even een blog kan posten. Het is wel leuk om er zo veel mogelijk te posten nu het kan. Wie weet zit ik over een paar weken in the middle of nowhere en dan kan ik al mijn belevenissen niet met jullie delen. Maar op dit moment ga ik jullie gewoon elke dag lastig vallen, moehaha.
Het is hier nu trouwens 2 uur 's nacht dus het zal bij jullie wel een uurtje of 5 zijn. Smakelijk eten alvast ;).
Vandaag heb ik niet heel veel meegemaakt dus dit wordt vrij saai ben ik bang. Je kunt nu nog afhaken en tijd besparen om bijvoorbeeld aardappels te schillen, de was op te hangen of de hond uit te laten.
Nee?
Toch blijven hangen?
Ah, gezellig :).
De dag begon zo:
We hadden de dag ervoor besloten om vroeg op te staan zodat we op tijd in Melbourne zouden zijn, dus Loes kwam ons om half 10 wakker maken. Zelf moest ze om 10 uur op de universiteit zijn waar ze tot een uurtje of half 2 zou blijven. Ik herinner me dat ik 1 oogje open deed en toen weer als een baksteen in slaap viel. (kan je eigenlijk wel als een baksteen in slaap vallen?). Om ongeveer 2 uur stond Loes met een grote grijns in onze kamer (jaja, we hebben onze eigen kamer hier, super chill) om ons wederom wakker te maken. Het geniale plan om vroeg wakker te worden en op die manier 2 vliegen in 1 klap te slaan (op tijd in Melbourne zijn en op tijd opstaan zou helpen tegen onze jetlag) viel in het water. Toen zijn we maar gaan douchen en ontbijten/lunchen samen met Loes en Serena, Loes' Italiaanse huisgenootje. Serena is echt heel aaridg. Ze praat ook echt met zo'n Italiaans accent, echt grappig is dat. Loes vroeg nog of we mee uit eten zouden gaan die avond maar dat aanbod hebben we maar afgeslagen om geld te besparen.
Toen zijn we naar het station gelopen, dat is hier erg dichtbij, en hebben we de trein naar Melbourne gepakt. Die kaartjes zijn echt super goedkoop. $6,50 voor een dagkaart. Daarmee kun je in ongeveer heel Melbourne reizen met de trein en tram. Nou, toen kwamen we aan op Flinders' Street, dat is geloof ik zo'n beetje de belangrijkste straat van Melbourne, en toen hebben we gewoon 1 straat helemaal uitgelopen. Een soort van albert kuyp maar dan in Melbourne, haha. Er zijn echt super leuke winkels en alles is hier echt super goedkoop. Wat je in Nederland in euro's betaald, betaal je hier in dollars. (een trui kost in Nederland bijvoorbeeld €80 en hier dan maar $80, dat is echt super gunstig!).
Ik kwam er trouwens vandaag ook achter dat ik met mijn pinpas niet kan pinnen in winkels, dat is echt vervelend. Maar gelukkig zijn er genoeg atm's in de stad. Je moet sowiso wel veel geld tegelijk opnemen, je moet elke keer dat je pint daarvoor betalen. Ik ga denk ik maar zo snel mogelijk een Australische bankrekening openen zodat ik hier overal wat makkelijker kan betalen.
Ik heb in de stad meteen maar een mobiel gekocht, dat leek me wel handig. Ik heb een hele hippe, haha, met skype erop. Nu heb ik elke maand 4000 gratis belminuten voor skype en 10000 gratis berichten. Maar ik snap niet echt hoe het nou werkt enzo en hij was ook niet heel goedkoop dus ik ga morgen denk ik maar terug naar de winkel om 'm te ruilen of voor uitleg. Verder heb ik ook nog een leuke trui gepast van ripcurl dus die ga ik morgen denk ik maar halen. (lekker boeiende informatie allemaal, haha).
Toen het een uur of half 7 was (de winkels sluiten hier om 6 uur) zijn we terug gegaan naar Hawthorn. Dat was trouwens nog een heel gedoe want hij stond elke keer op het bord en dan een minuut van tevoren werd 'ie er weer afgehaald. Uiteindelijk zijn we nog redelijk op tijd thuis gekomen en hebben we boodschappen gedaan.
Toen naar huis gegaan, gekookt (tomaten soep en brood, hell yeah) en even op internet gezeten. Daarna nog een paar afleveringen van pushing daisies gekeken en nu zit ik hier :D.
Heb vandaag geleerd dat Australiers echt heel erg aardig en relaxed zijn. Ze zeggen hier ook: how are you? als begroeting (net zoals wij hoi zeggen). Ik weet dan ook nooit zo goed of ik echt antwoord moet geven of gewoon hoi moet zeggen :P. Ze zeggen ook altijd no worries als je ze bedankt, dat ga je echt overnemen. Ik heb wel het idee dat ze iets te relaxed zijn soms. Op het station zagen we bijvoorbeeld een vrouw die de trein naar Lillydale moest hebben. De trein stond er al een tijdje en het was vrij duidelijk dat 'ie zo weg zou rijden. Die vrouw loopt er echt op haar dooie gemakje naartoe en toen de trein de deuren sloot bleef ze helemaal kalm en probeerde ze rustig de deur weer open te doen. Toen de trein vervolgens wegreed liep ging ze weer rustig op een bankje zitten te wachten op de volgende trein. Dat was echt mooi om te zien.
Nou mates, ik ga maar eens slapen want morgen gaan we weer Melbourne in maar dan meer naar de achteraf straatjes en misschien ook nog het strand. Zoals gezegd zal ik morgen proberen wat foto's te posten.
G'day, liefs!