Broome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Broome image

Australia: zwemmen in krokodillenland...

Broome
Australië
MariekeH

Australia: zwemmen in krokodillenland...

Good day everyone!

Na een aantal vluchten ben ik drie weken geleden geland op het vliegveld van Darwin (Northern Territory, Australia). Sven stond me daar op te wachten en het was super om elkaar weer te zien. We zijn op de camping een aantal km onder Darwin verbleven om wat dingen te regelen en de huurauto te kunnen ophalen etc. Echt gaaf, want daar hebben we twee jaar geleden gewerkt met z'n allen...

We zijn gestart in Litchfield National Park. Deze keer mocht je bij de Wangi Falls wel zwemmen Caro! Twee jaar geleden kon het niet omdat er kans was op krokodillen! Het is zowiezo vrij bijzonder dat we steeds zwemmen in krokodillenland... ;-) Vervolgens Kakadu National Park bezocht: was super mooi! Heb daar echt heel erg genoten. Hebben bovenop watervallen gezwommen in pools, de natuur is echt prachtig en de zonsondergangen geven je het ultieme vakantiegevoel.

We zijn inmiddels getraind in het in no time opzetten van de tent, de koelkast logisch in te ruimen en goede maaltijden te koken. We hebben een vet stoere jeep (een ute) met een open bakkie achter waarin onze backpacks liggen, een extra can met benzine, een watercan, onze tube om in te zwemmen, haha. En we hebben een 4 wheeldrive, dus we rijden overal zo'n beetje. Vooral door de riviertjes crossen vind ik erg geniaal!! En het rijden over gravelroad met een enorme laag rode stof achter je!

De afgelopen tien dagen zijn we door het gebied de Kimberleys gereisd. We zijn nu dus in West Australië. Hebben gekozen om het meer (Lake) Argyle te bekijken. Het is het grootste stuwmeer ter wereld van ongeveer 650 km. We hebben een boottrip over het meer gemaakt (er leven ongeveer 33.000 krokodillen in...). De gids legde van alles uit over het gebied en de dieren die er leven. Bij zonsondergang mochten we van de boot springen en kreeg je in het water een glaasje champagne in de hand! Haha, die voel je aardig binnenkomen hoor! Een supertour waar we erg van genoten hebben.

Afgelopen week zijn we naar het noorden gereden naar de Mitchell falls. Echt een supermooie wandeling gemaakt en de watervallen gezien. Geluncht op de rotsen en beneden in de pool een krokodil zien zwemmen. Toen rond gewandeld en aan de andere kant beland met zicht op de vijf watervallen, echt niet meer normaal zo mooi. En als spetterende afsluiting werden we na een paar uur opgehaald met een HELIKOPTER! En hebben we zo'n 25 minuten rond het gebied gevlogen en over de Mitchell falls en zijn toen beneden gebracht.

We wandelen veel om watervallen te zien in de gorges (water tussen een bergkloof) en zwemmen veel. Af en toe springen we van een rots of slingeren we aan een touw door het water. Het is droogseizoen dus sommige watervallen staan droog of er komt vrij weinig water uit. We kamperen in de bush en af en toe als we zin hebben in een douche gaan we op een camping staan. Als het brood na een week op schimmelen staat, halen we wat bij een roadhouse. Oh ja wat ik nog heel bijzonder vond is dat ik de maan heb zien opkomen
's avonds. Dat is wel heel bruut, had ik nog nooit eerder meegemaakt! En we hebben kangaroeburgers gegeten, gehaald in de supermarkt. Mmm...

Ik typ dit trouwens vanuit mijn tent. Het is rond 6 uur in de ochtend en we hebben net zonsopkomst gezien. We hebben het goed! En we genieten heel erg van het moois dat we zien aan de andere kant van de wereld!
Tot de volgende ronde! En ik wens mijn collega's en kids weer veel plezier @ BdB (ik dacht er even stiekem aan).

Liefs M'riek

Foto's

fe847.jpg
fe847.jpg
MariekeH
278eb.jpg
278eb.jpg
MariekeH
7abe9.jpg
7abe9.jpg
MariekeH