Australië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Australië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Australië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Australië, kun je zien waar je het best in Australië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Australië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld aan de oostkant van de staat Queensland en ook een de grootste toeristische trekpleister van Australië. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Deze 'natuurlijke levensvorm' is de enige op aarde die al vanaf de maan (!) te herkennen is. Kleurrijke koralen, grote vissen, kleine zeedieren en het meest spectaculaire: een onderwater sneeuwstorm bij het voortplanten van de koralen. Zonder twijfel is dit een paradijs voor duikers en snorkelaars, met een kijkdiepte tot wel zestig meter.

Fraser Island

De grootste zandplaat ter wereld, met hoge kliffen en dingo's (wilde honden) op het strand. Ook Indian Head is te vinden op Fraser Island aan de oostkust van Australië.

Blue Mountains

Een keten op twee uur rijden van Sydney. De bergen van Blue Mountains hebben hun naam te danken aan de eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven. Naast een prachtig uitzicht vind je hier inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en dicht struikgewas.

Kakadu National Park

Kakadu NP is een archeologisch en etnologisch reservaat. Meer dan veertigduizend jaar is dit gebied bewoond geweest door voorgangers van de homo sapiens. Grotschilderingen en grotsinscripties laten de leefwijze zien van onder meer de mensjager en de Aboriginals. In levende lijven kan je er vogels, krokodillen, kangaroos en buffalo's spotten.

Alice Springs

Midden in het Rode Centrum ligt Alice Springs, een van de belangrijkste plaatsen van Australië. Je wordt hier gek van de ongevaarlijke maar hoogst irritante blow flies of blowies. Door de roman 'A Town Like Alice' van Neville Shute, kreeg deze plaats de naam 'The Alice'.

Arnhemland

Arnhemland is een van de laatste wildernis gebieden op aarde met lange witte zandstranden, azuurblauwe wateren en groene vegetatie.

Bungle Bungles

Eén van 's werelds meest fascinerende geologische monumenten, de oranje en zwarte zandstenen koepels, ook wel bekend als de Bungle Bungles, stijgen 300 meter boven de met gras begroeide vlakte van Purnululu National Park in West-Australië.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een Australisch Nationaal Erfgoed en loopt langs de zuid-oostelijke kust van Australië tussen de steden van Torquay en Allansford. De Great Ocean Road (B100) is een van Australië's meest beroemde voor roadtrips. Het brengt reizigers langs surfplekken, regenwouden, badplaatsen, bomen met koala’s, kalkstenen kliffen, heidevelden en de golven van de Zuidelijke Oceaan.

Karijini National Park

Karijini NP gaat over het verkennen van de oude rotsachtige tunnels en diepe kloven, peddelen door de kristalheldere waterwegen en zwemmen onder prachtige watervallen. Het verbazingwekkende landschap is zal je voor altijd bijblijven.

Ningaloo Reef

Ningaloo Reef is Australië's grootste en meest toegankelijke rif. De ondiepe lagunes en diepere wateren voor de kust zorgen voor een divers scala van habitats voor een veelheid van kleurrijke koralen en meer dan 500 soorten vis. Veel andere wezens regelmatig te bezoeken Australië Ningaloo Reef, waaronder walvishaaien, schildpadden, zeekoeien, dolfijnen en bultrugwalvissen, waardoor het een must-see voor duikers, snorkelaars en natuurliefhebbers.

Uluru (Ayers Rock)

Uluru (Ayers Rock) is een van de meest indrukwekkende rotsformaties van Australie. In ongeveer vier uur kun je het gebied bewandelen.

Watarrka National Park

Ga op een rit naar Watarrka National Park. Loop langs de rode rotsen en geniet van het uitzicht op het bos en de palmen. In het park vind je ook het drukbezochte Kings Canyon.

Daintree National Park

Daintree NP is een uitgestrekt gebied van tropisch regenwoud. Het landschap omvat bergketens, snelstromende beekjes, watervallen, diepe kloven en dichte regenwoud. Daarnaast is er landschap met een dat tropisch regenwoud, witte zandstranden en riffen net buiten de kust combineert. Een uiterst zeldzame combinatie.

Gold Coast

De Gold Coast heeft miljoenen bezoekers per jaar en biedt meer dan 50 kilometer aan goude stranden, 300 zonnige dagen én is een van de beste plaatsen om te leren surfen in Australië.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Australië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Australië