Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oeps... vergeten!

Gepubliceerd: 26 mei 2008
0

Twee duikers hebben urenlang in de zee voor de Australische kust rondgedobberd, omdat ze vergeten waren door de rest van hun excursiegroep.

Vergeten
In de wateren vol haaien rond de Australische Whitsunday Islands dreven de Amerikaanse vrouw en de Britse man ruim twintig uur rond. Het tweetal was verwijderd geraakt van de boot die hen naar de duikplaats had gebracht en was het contact verloren met de rest van de groep. Toen de kapitein huiswaarts koerste, merkte hij niet dat hij dat met twee duikers minder deed dan op de heenweg.

Geluk
De twee werden zaterdag gered nadat een helikopterpiloot ze had gesignaleerd. Ze waren al dertien kilometer verwijderd van de plaats waar de groep was gaan duiken. Hulpverleners zeiden in Australische media dat de twee uitzonderlijk veel geluk hebben gehad dat ze zijn gezien door de helikopterpiloot. In 1998 werd een Amerikaans echtpaar namelijk ook op een duikexcursie vergeten. Hun verdwijning werd pas twee dagen later ontdekt. Behalve een zwaar gehavend zwemvest is nooit meer iets van hen teruggevonden.

Niet bang geworden door dit nieuws? Kijk dan voor meer informatie over duiken op www.duiken.nl, www.duik.info of www.duikeninbeeld.tv.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.