Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oeps... vergeten!

Gepubliceerd: 26 mei 2008
0

Twee duikers hebben urenlang in de zee voor de Australische kust rondgedobberd, omdat ze vergeten waren door de rest van hun excursiegroep.

Vergeten
In de wateren vol haaien rond de Australische Whitsunday Islands dreven de Amerikaanse vrouw en de Britse man ruim twintig uur rond. Het tweetal was verwijderd geraakt van de boot die hen naar de duikplaats had gebracht en was het contact verloren met de rest van de groep. Toen de kapitein huiswaarts koerste, merkte hij niet dat hij dat met twee duikers minder deed dan op de heenweg.

Geluk
De twee werden zaterdag gered nadat een helikopterpiloot ze had gesignaleerd. Ze waren al dertien kilometer verwijderd van de plaats waar de groep was gaan duiken. Hulpverleners zeiden in Australische media dat de twee uitzonderlijk veel geluk hebben gehad dat ze zijn gezien door de helikopterpiloot. In 1998 werd een Amerikaans echtpaar namelijk ook op een duikexcursie vergeten. Hun verdwijning werd pas twee dagen later ontdekt. Behalve een zwaar gehavend zwemvest is nooit meer iets van hen teruggevonden.

Niet bang geworden door dit nieuws? Kijk dan voor meer informatie over duiken op www.duiken.nl, www.duik.info of www.duikeninbeeld.tv.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Lichtgevend water. Gephotoshopt of echt?

14 mei 2017, Sterk staaltje Photoshop. Of toch niet?! Als je voor de kust van Tasmanië door het water waadt, licht het water op ... Dit bijzondere natuurspektakel wordt veroorzaakt door de zeevonk-alg, die zorgt voor een schitterende blauwe gloed. Kijken!

0
Reisnieuws
5x de beste onontdekte surfspots voor beginners

12 apr 2017, Niets is heerlijker dan aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen door op je surfplank de golven te bedwingen. Ook leren surfen? Dit zijn de beste surfspots voor beginners én de beste surftijd.

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.