Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oeps... vergeten!

Gepubliceerd: 26 mei 2008
0

Twee duikers hebben urenlang in de zee voor de Australische kust rondgedobberd, omdat ze vergeten waren door de rest van hun excursiegroep.

Vergeten
In de wateren vol haaien rond de Australische Whitsunday Islands dreven de Amerikaanse vrouw en de Britse man ruim twintig uur rond. Het tweetal was verwijderd geraakt van de boot die hen naar de duikplaats had gebracht en was het contact verloren met de rest van de groep. Toen de kapitein huiswaarts koerste, merkte hij niet dat hij dat met twee duikers minder deed dan op de heenweg.

Geluk
De twee werden zaterdag gered nadat een helikopterpiloot ze had gesignaleerd. Ze waren al dertien kilometer verwijderd van de plaats waar de groep was gaan duiken. Hulpverleners zeiden in Australische media dat de twee uitzonderlijk veel geluk hebben gehad dat ze zijn gezien door de helikopterpiloot. In 1998 werd een Amerikaans echtpaar namelijk ook op een duikexcursie vergeten. Hun verdwijning werd pas twee dagen later ontdekt. Behalve een zwaar gehavend zwemvest is nooit meer iets van hen teruggevonden.

Niet bang geworden door dit nieuws? Kijk dan voor meer informatie over duiken op www.duiken.nl, www.duik.info of www.duikeninbeeld.tv.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.