De mooiste rondvluchten ter wereld image
Lkoedam

De mooiste rondvluchten ter wereld

Een spectaculaire rondvlucht over je favoriete vakantiebestemming is niet per definitie te hoog gegrepen. Je hebt namelijk al vanaf € 50 een vliegtuig of ballon tot je beschikking (en natuurlijk een ervaring voor het leven)!

Een vluchtje over de Himalaya met een ultralight. Foto: Louise ten Have.
Een vluchtje over de Himalaya met een ultralight. Foto: Louise ten Have. (© Columbus Travel 2015)


Met een helikopter over het Great Barrier Reef



Om de duizenden riffen en eilanden van het Australische Great Barrier Reef – waar Nederland acht keer in past – goed te verkennen ga je als vanzelfsprekend de lucht in. Een uurtje rondvliegen in een helikopter kost circa € 150, maar waarom niet uitpakken met een panoramatour? Nadat je anderhalf uur vanuit de lucht van het werelderfgoed hebt kunnen genieten, staat er een picknick voor je klaar op Whitehaven Beach, een koraalstrand op een van de Whitsundayeilanden. Per glazen boot word je weer teruggebracht naar het vasteland, maar niet voordat je nog een paar uur hebt kunnen snorkelen tussen de zeeschildpadde



Met een microlight over de Victoriawatervallen



‘Zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten’ zei ontdekkingsreiziger David Livingstone over de Victoriawatervallen in Zimbabwe en Zambia. Jij kunt de engelen achterna want Zambezi Rafting organiseert vluchten naar en over de breedste watervallen van Afrika in een microlight. Wie weet spot je zelfs nog olifanten.



Met een helikopter over de Drakensbergen



Je zou de Drakensbergen, op de rand van KwaZulu-Natal, de groene Grand Canyon van Zuid-Afrika kunnen noemen. De lokale Zulu houden het op de bijnaam uKhahlamba, ‘barrière van speren’. Wil je die barrière, die tot 3482 meter de lucht in priemt, slechten zonder een centje pijn, boek dan een helikoptertour bij Transec. Aan de top staat de champagne koud en is het uitzicht navenant bedwelmend.



Met een propellervliegtuig over Costa Rica



Een rondvlucht boven de jungle van Costa Rica staat op menig wensenlijstje, maar echt waar voor je geld krijg je op doorreis. Boek bij Nature Air een vlucht van de hoofdstad San Jose naar Panama of Nicaragua en je scheert net boven de toppen van de bomen. Dankzij de grote ramen van de vliegtuigjes is het zicht fantastisch.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)