Ophef over pesten krokodillen image
Nadine

Ophef over pesten krokodillen

Steve Irwin is niet meer, maar in Australië zijn er steeds meer mensen die denken dat zij de nieuwe ‘Crocodile Hunter’ zijn.

Momenteel is er in Australië ophef over een aantal gepubliceerde foto's, waarop twee meisjes in bikini's te zien zijn die champagnedrinkend op een krokodillenkooi staan. Feestend staan ze te poseren voor de foto , terwijl ze geen benul lijken te hebben van het gevaar wat onder hun voeten dreigt.

Gevangen

Australië heeft verschillende territoria waar krokodillen zitten. De dieren worden gevangen in speciale kooien. Door de hoge waterstand komen de krokodillen op plaatsen terecht waar ze normaal gesproken niet zitten. Hier zijn ze een bedreiging voor de toeristenDe gevaarlijke reptielen worden met aas gelokt, maar het lijkt erop dat zelfs dat niet meer nodig is.

Foto

Sommige Australiërs vinden het schijnbaar spannend om zo dicht mogelijk bij de beesten te komen. Daarom gaan ze op de kooien staan waar de krokodillen naartoe worden gelokt en laten hun 'heldhaftige' gedrag vastlegggen op de gevoelige plaat.

Trend

Het is een soort trend om zo gek mogelijk te poseren op de kooi en iedere foto moet nog spraakmakender zijn dan de voorgaande. Volgens de Australische krokodillenexpert Garry Lindner is dit gedrag absurd. Het aas dat in de kooien ligt om de krokodillen te vangen, werkt erg goed en de reptielen komen er bijna altijd op af. Omdat de dieren dus ook in de vrije natuur dichtbij de kooien leven, is het gevaarlijk wat de mensen nu doen.

Discussie

Inmiddels is door de nieuwe trend een heftige discussie in Australië opgelaaid. De meeste Australiers zijn van mening dat de grappenmakers veel te ver gaan en sommigen gaan zelfs zo ver als te zeggen dat ze het verdienen om aangevallen te worden.

Aangevallen

Eerder dat jaar zijn twee personen door gevangen krokodillen aangevallen; zij kunnen dit helaas niet meer navertellen.

Foto door: Tikami.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.