Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe kant Uluru zichtbaar

Gepubliceerd: 11 okt 2009
0

Toeristen kunnen Uluru vanaf nu vanuit een ander oogpunt bekijken. Een gedeelte van Ayer's Rock dat tot nu toe altijd gesloten was, is voor het eerst geopend voor toeristen. Vanaf een platform kan de berg van een andere kant bewonderd worden.

Uluru, ook wel Ayer's Rock genoemd, wordt wereldwijd gezien als hét symbool van Australië en het trekt jaarlijks vele toeristen.

Platform

Het platform moet toeristen een opmerkelijk uitzicht bieden, niet alleen op Uluru zelf, maar ook op Kata Tjuta, de formatie van een dertigtal rotsen, ook bekend als the Olgas. Bovendien moet van hieraf de indrukwekkende zonsopgang te zien zijn.

Verder kijken

De Aboriginals hopen dat het dure platform de toerist verder laat kijken dan zijn neus lang is, nu er meer te zien is dan louter het Australische symbool en de omgeving.

Aanpassen

Mick Starkey, een Aboriginal en ranger van het park, denkt dat toeristen door dit platform meer meekrijgen van de Aboriginalcultuur en zien hoe Uluru eigenlijk bij het landschap hoort.

Respect

Starkey hoopt ook dat toeristen meer respect krijgen voor het land en de wensen van de traditionele bewoners, die niet willen dat mensen de rots beklimmen. Het beklimmen van Ayer's Rock is erg omstreden, omdat het het heilige land van de Aboriginals zou beschadigen.

Toilet

Afgelopen maand kwam in het nieuws naar voren dat toeristen de berg geregeld als toilet gebruiken. Daardoor zijn waterpoeltjes vervuild en is de natuurlijke habitat van verschillende organismen ernstig verstoord.

As

De rangers zijn ook bang dat toeristen de as van overleden dierbaren op de rots uitstrooien. Dit kan de koolstofdatering van de archeologische site in de war brengen.


Foto door: Edith.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.