Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Migaloo de albino walvis

Gepubliceerd: 20 jul 2009
0

Migaloo, de albino bultrugwalvis, is de enige in zijn soort. Het spierwitte beest leeft in de wateren rondom Australië en verschijnt af en toe voor de kust.

Migaloo is voor het eerst gespot in 1991. Sindsdien denken biologen dat hij een albino walvis is, maar ze beschikken vooralsnog niet over onomstotelijke bewijzen die van die theorie een feit maken. Inmiddels is de bultrug een volwassen mannetje van ongeveer twintig jaar.

Witte vent

De naam Migaloo betekent 'witte vent' in de taal die Aboriginals in de Australische staat Queensland spreken. Ondanks zijn opvallende uiterlijk wordt Migaloo niet vaak gezien. De bultrugwalvis is schijnbaar minder dol op toeschouwers dan zijn donkere soortgenoten. Voor diehard walvisspotters en wetenschappers is het ieder jaar weer een ware uitdaging om de witte vent te ontdekken.

Voortplanten

Begin deze maand is Migaloo voor het laatst gespot. Toen werd hij wonderbaarlijk vergezelt door een andere (zwarte) bultrugwalvis. Gehoopt wordt dat het een vrouwtje betreft zodat de albino walvis zich kan voortplanten. Wie weet zetten ze samen een tweede witte bultrug in het water.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.