Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Migaloo de albino walvis

Gepubliceerd: 20 jul 2009
0

Migaloo, de albino bultrugwalvis, is de enige in zijn soort. Het spierwitte beest leeft in de wateren rondom Australië en verschijnt af en toe voor de kust.

Migaloo is voor het eerst gespot in 1991. Sindsdien denken biologen dat hij een albino walvis is, maar ze beschikken vooralsnog niet over onomstotelijke bewijzen die van die theorie een feit maken. Inmiddels is de bultrug een volwassen mannetje van ongeveer twintig jaar.

Witte vent

De naam Migaloo betekent 'witte vent' in de taal die Aboriginals in de Australische staat Queensland spreken. Ondanks zijn opvallende uiterlijk wordt Migaloo niet vaak gezien. De bultrugwalvis is schijnbaar minder dol op toeschouwers dan zijn donkere soortgenoten. Voor diehard walvisspotters en wetenschappers is het ieder jaar weer een ware uitdaging om de witte vent te ontdekken.

Voortplanten

Begin deze maand is Migaloo voor het laatst gespot. Toen werd hij wonderbaarlijk vergezelt door een andere (zwarte) bultrugwalvis. Gehoopt wordt dat het een vrouwtje betreft zodat de albino walvis zich kan voortplanten. Wie weet zetten ze samen een tweede witte bultrug in het water.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.