Reisnieuws

Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

Gepubliceerd: 21 oct 2016 2
Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland ook tussen.
Door: Noor Dekker



De Zwitserse Alpen. Vorig jaar stond Zwitserland nog op nummer 1, maar is nu een plekje gezakt, (Foto: Columbus Reisreporter TravelGroom ©)



De World Happiness Report 2016 is opgemaakt aan de hand van zes variabelen. Zo werd bijvoorbeeld gekeken naar de vrijheid om keuzes te maken, corruptie in het land en de levensverwachting van de inwoners. De landen kwamen uit op een cijfer tussen de 0 en de 10. Een 0 geldt als het slechtst mogelijke leven, de 10 het tegenovergestelde.



10. Zweden



Scandinavië is goed vertegenwoordigd op de lijst. Zweden is een van de vijf Scandinavische landen die een plekje heeft kunnen veroveren. Vooral op het gebied van een gezonde levensverwachting scoorden de Zweden hoog.



9. Australië





Mensen genieten van het zonnetje in Sydney, Australië, (Foto: Columbus Reisreporter ivonne ©)



Australië is een van de drie niet-Europese landen uit de lijst. Het gastvrije land dat jaarlijks vele backpackers en reizigers ontvangt, beschikt over prachtige natuur, heeft een laag vervuilingsniveau en een hoge mate van maatschappelijke betrokkenheid.



8. Nieuw-Zeeland



Nieuw-Zeeland staat bekend als een van de meest biodiverse eilanden ter wereld. De inwoners van dit eiland zijn trots op hun lokale ecologie en werken hard om het te beschermen. Ze eindigen met 1 honderdste hoger dan hun buurland, op een 7.33.



7. Nederland





Zomeravond in Kinderdijk, (Foto: Columbus Reisreporter Simmes Jan ©)



Ook ons eigen kikkerlandje staat in de lijst! En dan wel op een zevende plaats. Nederlanders kunnen misschien af en toe klagen, maar uiteindelijk zijn wij best een gelukkig volk. Wij voelen ons volgens het onderzoek veilig in Nederland en ervaren goede sociale steun.



6. Canada



Canada is op een zesde plaats geëindigd. Niet alleen het land is groot, maar ook de diversiteit aan cultuur en mensen is breed. De inwoners voelen zich veilig en gelukkig in het Noord-Amerikaanse land met de Rocky Mountains, fjorden, watervallen, lege vlaktes en prachtige stranden aan de kust.



5. Finland





Een duidelijk geval van Nordic Walking in Finland, (Foto: Columbus Reisreporter HenkJanKlaver ©)



Met een gemiddelde van een 7.41 staat Finland op de vijfde plek. Zou het door de vele sauna’s komen? Er wonen maar 5,2 miljoen mensen in dit land, maar er zijn wel 3,3 miljoen sauna’s te vinden!



4. Noorwegen



Noorwegen staat hoog in de lijst door het gevoel van vrijheid dat de Noren ervaren. Die vrijheid ervaren ook de bezoekers van dit Scandinavische land. Je mag hier namelijk overal wildkamperen, dus zet je tent op en geniet van de prachtige fjorden waar Noorwegen over beschikt.



3. IJsland





De indrukwekkende Canyon Jökulsá in IJsland, (Foto: Columbus Reisreporter MiekeDeHaas ©)



Misschien ligt het aan de kleine bevolking van 323.000 mensen, maar de IJslanders zijn het meest positief over het gevoel dat ze op de steun van hun buren en vrienden konden rekenen. Daarnaast doen ze het ook goed bij de gezonde levensverwachting, waardoor ze gemiddeld op een 7.50 uitkomen.



2. Zwitserland



Vorig jaar nog op nummer 1, maar Zwitserland is in 2016 een plaatsje gezakt. Het is een welvarend land en de levensstijl van de gemiddelde Zwitser is erg gezond. Het aantal obesitaspatiënten is hier dan ook het laagst van heel Europa.



1. Denemarken





De nummer 1 van dit jaar: Denemarken, (Foto: Columbus Reisreporter globeskater ©)



Maar het aller gelukkigst zijn ze in Denemarken. Het land krijgt een 7.53 gemiddeld, een hele ruime voldoende dus! De Denen ervaren het minst corruptie, en de meeste vrijheid van leven en sociale support.




deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld"

  • profile image comment

    Persoonlijk had ik Zwitserland nooit op nummer 2 gezet op de eigenschap 'vrolijk'. De mensen leven daar misschien zorgeloos, maar echt vrolijk heb ik ze nog maar zelden gezien en ben er toch al zeker 15 keer geweest.

    Door EenReiziger • geplaatst op 2016-10-26 09:45:07
  • profile image comment

    Inderdaad een hoop Scandinavische landen. Dan doenze toch iets goed. Zeker een bezoekje waard om het met eigen ogen te aanschouwen.

    Door ChristaThieme • geplaatst op 2016-10-23 21:50:04

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...

Test je kennis van Scandinavië en win 2 vliegtickets naar Fins Lapland!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou met twee vliegtickets naar Fins Lapland voor een geweldig Scandinavisch avontuur!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste scor...