Video

Wie durft? De 10 riskantste wandelroutes

Gepubliceerd: 22 jul 2016 2
Wandelen door de vrije natuur laat je als drukke wereldburger je kopzorgen en de drukte vergeten. Sommige mensen vinden echter de gewone paden wat suf en zoeken toch liever de uitdaging op. Voor hen, de echte waaghalzen, een lijst van de 10 gevaarlijkste wandelroutes ter wereld.

1. Hua Shan Trail, China





Filmpje van de Hau Shaun trail




De Hua Shan Trail is een eeuwenoude route die gebruikt werd door zwervende monniken op weg naar de tempel op de top. Voor je daar bent zal je ladders, dwarsbalken en versleten kabels moeten trotseren.



2. Devil’s path, Amerika



Niet ver van New York kan je de zeer inspannende wandeling over het Devil’s pad maken. Tijdens deze tocht wandel je zo’n 1500 meter een bijna verticale rotsachtige wand op. Kijk uit voor uitglij gevaar, watervallen, pittige afdalingen en niet te vergeten de zwarte beer.



3. El Caminito del Rey, Spanje



Heldhaftige klimtochten in Spanje (Foto: Columbus Reisreporter Liane)



Oftewel, het koningspad, is een wandelpad die loopt van Álora in Malaga naar Campillos door de El Chorro -kloof. Op dit pad vind je nergens leuningen en sommige plekken zijn niet meer dan metalen balken. Het pad is sinds maart 2015 weer geopend na een lange periode van renoveren en veilig maken van de wandelroute. Je dient nu via de officiële website http://www.caminitodelrey.info/en/ zelfs kaartjes te kopen.



4. Kokoda Track, Papoea-Nieuw-Guinea



Dit is een 7 – 10 dagen durende tocht die het Owen Stanley-gebergte doorkruist. Vaak is het weer extreem. Overdag zweet je van de hitte en ’s avonds ril je van de kou in je tentje. Deze wandelroute is moeilijk te bewandelen en ver van de bewoonde wereld. Noodhulp is ver te zoeken.



5. Pacaya Volcano Route, Guatemala



Het is echt super spectaculair om de vulkaan lava te zien spuwen (Foto: Columbus Reisreporter ducgirl)



Het lopen van deze route blijft onvoorspelbaar. Er is altijd kans op een plotse uitbarsting van de actieve vulkaan. Je kan tijdens je tocht zelfs al het lava naar beneden zien kruipen.



6. Rover’s Run, Alaska



Breng je anti beren spray maar mee als je deze route wil lopen.  Een ontmoeting met een hongerige bruine beer, die op zoek is naar wat lekkere zalm uit de riviertjes in het dal, is niet uitgesloten. Dit pad werd vroeger gebruikt als wedstrijd terrein voor skiën en mountainbiken, maar is al meerdere keren gesloten.



7. West Coast Trail, Canada



Ook op dit pad is de kans groot dat je of wilde beren of wolven en poema’s tegenkomt. Ondanks dat feit is het pad erg populair bij avontuurlijke wandelaars die aangetrokken worden door de prachtige groene natuur. Hopelijk heb je geen hoogtevrees want je zal nogal wat steile plekken, ladders en bruggen moeten oversteken.



8. Peek-a-boo Gulch, Amerika



Prachtige kleuren en bizarre vormen (Foto Columbus Reisreporter jdvaan)



:De canyon is een waar rood zandsteenwonder, maar ook een behoorlijke opgave. Je moet geen claustrofobie hebben om de smalle ruimtes en doorgangen door te kunnen komen.



9. Kalalau Trail, Kauai, Hawaï



Deze wandeltocht ligt 1200m boven de zee en heeft daardoor een paradijselijk uitzicht. Wees wel voorzichtig want na hevige regenval is het pad één en al modder, vallende stenen en is er kans op overstromingen.



10. Cable Route, Half Dome, Yosemite National Park





Yosemite National Park (Foto: wikipedia)



De route is slechts een paar kilometer lang, maar door constante regen in dit gebied is het zeker een uitdaging. Er zijn al meerdere doden gevallen tijdens deze wandeltocht, door het uitglijgevaar. Zelfs met hulp van kabels kan dit pad verraderlijk zijn.



deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Wie durft? De 10 riskantste wandelroutes"

  • profile image comment

    Heb zelf de Peek-a-boo gulch meerdere keren gedaan. Het ligt weliswaar ook in Utah maar niet in Bryce national Park maar in de Grand Staircase- Escalante area. De foto bij 8 klopt absoluut niet, die is van de peekaboo trail in Bryce canyon.<br /> Erg mooi overigens om die te lopen. Kan het niet laten om die keer op keer weer te doen als ik in Utah ben.

    Door Jdevaan • geplaatst op 2016-08-17 12:41:05
  • profile image comment

    El Caminito del Rey -no 3- is inmiddels (alweer ruim 1 jaar) in ere hersteld en weer veilig( en legaal) te betreden. Hoewel het nog steeds een uitdaging is met vooral prachtig uitzicht over het dal, dus niet meer zo gevaarlijk als in dit artikel wordt gesuggereerd.<br /> Wel belangrijk te weten dat je -ruim!-vooraf moet reserveren om dit pad te kunnen bewandelen<br /> Jammer dat jullie je blijkbaar op oude informatie baseren....

    Door Abytravel • geplaatst op 2016-07-23 08:29:51

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Speel de Corsica-quiz en win 2 vliegtickets naar Bastia!

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de mooiste plekken in de Middellandse Zee. Je maakt nu kans om het zelf te ervaren: speel de Corsica-quiz, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jo...

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de moo...

(Alpen)cultuur voor levensgenieters: ontdek de culturele hotspots van Oostenrijk

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. Het is een filosofie die Oostenrijkers in praktijk brengen en die verder gaat dan puur genieten. Ook gasten ervaren het Lebensgefühl in kleine en grotere geluksmomenten. In steden waar traditie en klassieke stijl hand in hand gaan met...

Lebensgefühl: in verbinding staan met jezelf en met de omgeving. Het is een filosofie die Oostenrijkers in praktijk brengen en die verder gaat dan puu...