Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis naar musea in Washington DC

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Een, zeer aan te bevelen, bezoek aan Washington DC hoeft beslist niet duur te zijn! Zo kun je gerust een paar dagen uittrekken om de vele musea in de stad te bezoeken. Het merendeel van de musea in Washington wordt door het Smithsonian Instituut beheerd. Dit is het erfgoed van James Smithson, een Engelse wetenschapper die in 1829 zijn fortuin aan het Amerikaanse volk naliet om ?'kennis te verrijken en te verspreiden'?. Deze erfenis heeft er onder andere voor gezorgd, dat de Smithsonian musea gratis te bezoeken zijn. Ook de National Zoo hoort bij het Smithsonian Instituut en een bezoek aan de dierentuin in Washington is daarom ook gratis.

Er zijn ten minste negen Smithsonian musea rond de Mall gesitueerd. Om er een paar uit te pikken: het National Air and Space Museum is het meest bezochte museum ter wereld. In het enorme gebouw hangen raketten en vliegtuigen en vele tentoonstellingen over de ruimte- en luchtvaartgeschiedenis. Aan de overkant van de Mall ligt het National Museum of Natural History met onder meer levensgrote dinosaurusskeletten en de grootste blauwe diamant ter wereld. Naast dit museum ligt het grote National Museum of American History. Even verderop vind je het indrukwekkende United States Holocaust Memorial Museum.

Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Dit is een regeringsmuseum, maar eveneens gratis voor bezoekers. In het westelijke gebouw van dit museum kun je een enorme collectie klassieke en impressionistische schilderijen bezichtigen. Hier hangt onder meer een collectie schilderijen van Rembrandt waar het Rijksmuseum jaloers op is!

Op de foto is te zien hoe een mevrouw het schilderij 'De molen', toegeschreven aan Rembrandt, probeert te kopiëren.